Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş hakkında mahkeme tarafından 16 Ekim'de verilen kararla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için Prof. Dr. Baş'ın hukuk danışmanı olan Avukat Sinem Baş tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı.

Mahkemenin verdiği karardaki tutarsızlıklara dikkat çektiği açıklamasında, verilen cezada çeşitli müdahaleleri daha önce görülen bir takım güçlerin baskısının olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Avukat Sinem Baş, davanın istinaf aşamasında olduğunu ve Türk adaletinin tecelli edeceğine güveninin tam olduğunu vurguladı.

Sinem Baş'ın yazılı açıklaması

"Prof. Dr. Haydar Baş Bey, Mustafa Eraslan'a elden yüklü miktarda borç vermiştir. Mustafa Eraslan, Sayın Baş'a borçlu olduğunu, 15. İcra Müdürlüğünün 2014/3785 E. sayılı dosyasında, 11 Nisan 2014 tarihli haciz tutanağında, "borcu kabul ediyorum" diyerek imzalamıştır.

2011 yılında Mustafa Eraslan'ın avukatı Lütfullah Önder ile beraber Eraslan'ın ofisinde borçları karşılığı senetler hazırlanmıştır.

Senetlerin nerede, kiminle hazırlandığı sadece Eraslan ve o dönemde avukatı olan Lütfullah Önder'in konusudur.

Sayın Baş'ın bilgisi dışındadır, O'nu da ilgilendirmez.
 
Hazırlanan senetlerin miktarı ve mahiyeti;  bir sefer Mustafa Eraslan adına ve 8 adet; 3-4 ay sonra da Meral Eraslan adına 2 adet olmak üzere 2 ayrı tarihte kargoyla gönderildiği; gönderen ve alan kişilerin duruşma beyanları ile sabittir.

Bugüne kadar bir trafik cezası dahi almamış Genel Başkan'ın senetlerle oynaması gibi bir durum söz konusu dahi edilemez. O tarihte avukat Lütfullah Önder, Eraslan'ın avukatı idi.

Lütfullah Önder'in Sayın Baş ile vekâlet hukuku, 2014 yılında başlamıştır.

Yani senetlerin düzenlenmesinin üstünden 4 yıl geçtikten sonra…

Müdellel gerçekler yargılandığı dosyada delilleri ile yer almasına rağmen, olay Sayın Baş'ın şahsına mal edilerek cezalandırma yönüne gidilmiştir.

Verilen ceza, çeşitli müdahalelerini gördüğümüz güçlerin baskısını davada da düşündürmektedir.

İstinaf aşamasında Türk adaletinin tecelli edeceğine güvenimiz tamdır."