61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel- 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
Toplantıya Medya Tanıtım Başkan Yardımcıları Fatih Solak, Alper Bektaş, Medya Tanıtım İl Başkanı Ahmet Uğur Zihni ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ziyaret ile ilgili 'Trabzon basını hem gazetesi şehrin spor, sanat siyasi, kültür sanat gündeminin takip edilmesi noktasında önemli bir misyon yüklenen kurulumların temsilcileriyiz.
 Sayın başkanımızın bu süreçten sonra iktidar ve muhalefetin atacağı her adımda onlarla birlikte olacağımızı bildiriyorum.” dedi

“BAŞBAKAN CUMA GÜNÜ GELİYOR”

Trabzon Gazeteciler Başkanı Turgut’un açıklamaların ardından Başbakan’ın Trabzon’a geleceğini müjdeleyen AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “ Cuma akşamı başbakanımız Binali Yıldırım Trabzon’a gelecek. Diliyoruz ki bu ziyarette şehrimizin hayrına olur. Başkana bizi ziyaret etiği için teşekkür ediyorum hoş geldin diyorum.
Bizde sivil toplum kuruluşuyuz ve seçilerek buralara geliyoruz. Yapılan çalışmaların siyasi partiler olsun dernekler olsun duyuran şehrimizi bilgilendiren hemşerilerimize bilgi aktaran yer basındır. Dolayısı ile basını önemsiyoruz, sizler olmasanız çalışmalarımızı duyurmamız mümkün değil. 

REVİ “DESTEK İSTİYORUZ”
Yaptığımız görevlerden dolayı sürekli birlikte olduk. Yetersiz olsa da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti güzel bir mekânda yerini alıyor. Mekân olarak ta yakınız. Biz bugüne kadar olduğu gibi yaptığınız çalışmaları paylaşacağız. Her zaman destek istiyoruz. Bu destekten endişemiz yok.
Önceliğimiz Trabzon şehridir. Hizmet için buradayız. Bu çalışmaların sonucunda milletimiz destekle hem seçimde hem de 15 Temmuz olayında desteğini göstermiştir.
15 Temmuz derken basta milletimiz ve basınımız olmak üzere hain girişime karşı yapılaşan mücadelede büyük destek verip yanımızda oldunuz. Her yerde söylüyorum biz o dönemde desteğini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyoruz.
Bundan sonrada çalışmalarda birlikte olacağız. Eleştirilerden ders alan bir partiyiz. Daha ileriye götürmek için mücadele ediyoruz.



“BAŞBAKAN CUMA NAMAZINI TRABZON’DA KILACAK”

Başbakanımız ile Bayburt’ta görüşme imkânı buldum davetimizi yaptık, net bir programı yok ama görünen şu ki cuma namazını burada kılacak. Partimizi de ziyaret etmesini istiyoruz. Gün uzun bir gün değil gün kısaldı. Programın tamamlanması gerekiyor. Cuma namazı burada kılınacak. şehrimizde bir toplantı planlıyoruz tam kesinleşmedi . Programa göre düzenleme yapacağız. Bir aksaklık olmazsa cuma namazında burada olacak.



"DEĞİŞİKLİKLERE GİTTİK ÇÜNKÜ.."

Sözlerini sürdüren Revi: Biz 50 kişilik bir yönetim olarak seçimle geldik. Daha önce 12 başkan yardımcısı vardı bu rakam daha sonra 14’e çıktı. Bununla ilgili görevlendirmeleri yaptık. 3 ayılık yaptığımız çalışmalara göre hepsi başarılı, yapılan çalışmalar sonucunda bir değişikliğe gittik.
Tanıtım Medya birimindeki Arzu Yalçınalp’i Arge Başkanı olarak getirdik. Enes Aslan Arge’de idi Mali İşler Başkanlığına getirdik. Ahmet Uğur Zihni kardeşimiz ise Tanıtım Medya Birim Başkanlığına, Şeref Demirci Siyasi Hukuk işler Başkan Yardımcılığına, Alper Bektaş ise Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığına getirdik.
Yaptığımız bu atamaların sebebi daha iyi çalışıp daha iyi hizmet etmek. Kabiliyetlerimizi daha iyi kullanmak için böyle hamlelerde bulunduk. 
Çalışmalarımızı sürdüreceğiz gerekirse yeni değişiklikler olabilir. Ne yapacağımızı disiplin ve tüzüğümüz var ortaya koyuyor. Tamamen parti disiplini var.
İl Başkanı genel başkanın temsilcisidir görevlendirdiği kadrodur. Bizde delegelerin oyları ile seçilmiş yönetimiz. Hedefimiz Trabzon’a katkı sağlamaktır.  İstihdam birinci önceliğimizdir onun dışında faaliyetlere destek olmaktır. Ankara ve Trabzon arası köprü olmaktır. "

“FAROZ’DAN GELEN BİRİSİ OLARAK”
Görev değişikliğinde bulunan isimlerden olan Ahmet Uğur Zihni yeni görev yeri olan Tanıtım Medya birimi Başkanlığı için açıklamalarda bulundu.
Zihni, kol kola yürümenin önemine vurgu yaparak “Beni bu göreve getiren başkana teşekkürü bir borç bilirim. Siyasette koşmayı düşünmedim. Hekimlik hayatım hariç sosyal görevlerimde kol kola yürümeyi ilke edindiğim için koşup düşmemek hedefim.
Yazılan ve çizilenler beni ve arkadaşlarımız eleştiren tarzda değil bizi bilen biliyor bundan sonrada hep kol kola yürümeyi düşünen görevimi başarı ile yapmak isteyen biriyim. Başkanlık makamı spekülasyona açık bir makamadır. Başkanımız tarzı ve yaptıkları ile bu göreve laik biri.  Herkesle basın anlamda ve sosyal anlamda dürüst çalışacağımızı söylemek isterim.
Faroz’dan gelen birisi olarak kimseye tepeden bakmadım yan yana oturan bir insan gibi baktım, yan yana insan kavga etmez. 
Siyasette AK Parti’nin etkili bir basın argümanı vardır. Benim tazım biraz değişik olabilir ama başarı ile yapacağımı biliyorum. “ dedi.



“ABD FARKINDA OLUR İNŞALLAH”

ABD’de Başkan olarak seçilen Trump ile ilgili de konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “ öncelikle hayırlı uğurlu olsun ama bizim içinde hayırlı uğurlu olur biz öyle yada böyle ABD ve Avrupa ile müttefikiz birlikte hareket etmemiz gerek kurumsal birlikteliklerimiz var zaten kamuoyunda bu seçimleri büyük dikkatle takip etti. 
Dost ülke kavramı ile hareket edilirken çıkarlarının doğruluğuna bakılır. Belki zaman zaman onlarda biliyor Türkiye bu bölgede en önemli ülke.  ABD'de farkında hayırlısı olur inşallah.”

“KONGRE SÜRECİNE GİRDİK”

Yeni yılla birlikte il ve ilçe kongreleri yapılacak. Biz kongre sürecine girdik. Bununla ilgili hazırlıkları yapmaya başladık.
Anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an takvime göre kongreler belirli çerçevede yapılacak.
Anayasa ve başkanlık süreci ile ilgili kongre süreci hızlanabilir. AK Parti genelde programın dışına çıkmıyor. 

“112 BİN ÜYEMİZ VAR, FETÖ’DEN İHRAÇLAR OLDU”

AK Parti Trabzon İl Teşkilatlanması olarak 112 bin üyeye yaklaştık, aktif olarak teşkilatımız çok büyük tam 1600 kişi aktif olarak görev yapıyor teşkilatımızda. Biraz daha büyük bir organizasyonuz.”
15 Temmuz ve onun öncesi çalışmalarımız yapıldı. Partimiz içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon teşkilatı olarak en tepeden en aşağı FETÖ terör örgütü ile ilgili soruşturmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda ihraçlar oldu.”

RUSYA KONUSU

"Rusya ile Türkiye’nin arasında bir süredir devam eden ve son bulan ticari faaliyetlerin durdurulmas ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Revi “Ticaret bakanımızın ziyaret ettiği yerlerden birisi olan Sarp kapısı bizde nakliyeciler ve temsilciler ile toplantı yaptık. Tabi bu krizin etkileri oldu ve devam ediyor. Bu krizden en az etkilenen bölge konumundayız. Rusya’dan bir turist akımının olduğu Akdeniz’de daha sert düşüşler yaşandı. Bizde ticari anlamda düşüş yaşayarak etkilendik. Bunun günümüzde düzeldiğini görüyoruz. Sadece benim söylememle değil özellikle ihracatçılar birliğinin sanayi odasının faaliyetlerinde görüyoruz. Şu anda bölgemiz ve ilimiz için bir durgunluk dönemi mevcut. Aralık'tan Mart'a kadar süren bir durum. Umarım ticaret potansiyelimiz yukarıya gider. Mart'tan sonra bir hareketliliğimiz olacak şehir turizm anlamında bir potansiyel yakaladı. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi bir rahatlama yaşatacaktır."



"ORTAHİSAR VE YOMRA İMAR SORUNU"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının geçtiğimiz günlerde tartışmaya açtığı Trabzon’un imar konusu ile ilgili konuşan Revi “ Büyükşehir Belediye meclis gurubu toplantımız vardı. Toplantılarımız da bütün gündemi konuşuyoruz. Büyükşehir uygulamasının öncelikli pilot uygulama yapıldı. Bizde 750 bin nüfus ile büyükşehir olduk. 
Ödeneklerin en büyük payı nüfus ile ilgili biz biraz daha sıkıntılı geri durumdayız.
Ciddi çalışmalar yapılıyor. Büyükşehir olmanın birinci sebebi imardır.  Büyükşehir bir şekilde zararın azaltması için gayret ediyor. Tartışmanın esas nedeni bu. 
Trabzon'da Büyükşehir belediyeliği kazanmış partiyiz 18 belediyesinin 16’sı meclisimizde ise 68’de 62 rakamına ulaşmış bir partiyiz. Bu kadar üstün rakamların olduğu partide bu tartışmaların güzel olduğunu düşünüyorum.
Neden Ortahisar ve Yomra daha çok dikkat çekiyor. Çünkü imarın en çok yoğun olduğu bölge.
Özellikle körfezden gelenler şehrin doğusu ile ilgileniyor. Başkan bunu mümkün olduğu kadarı ile iyi bir şekilde yapmak istiyor. 
Biz yeni büyükşehir olmuş bir iliz bu yatırım anlamında bir takım sorunların yaşanmasına sebep oluyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve beraberindeki heyet Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut'a yeni dönemlerinde başarı temennisinde bulundu.