Trabzon’daki kamu kurum ve kuruluşlarının en üst düzey yöneticilerini bizzat makamlarına giderek bilgi alan Haydar Revi, bu ziyaretlerinden edindiği bilgiler ışığında 2015 genel seçimleri sonrası AK Parti iktidarının yatırımlarına klavuzluk edeceğini söyledi.

KTÜ, İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret eden Başkan Revi ziyaretlerine devam ediyor. Trabzon’daki kamu kurum ve kuruluşlarının en üst düzey yetkililerini bizzat makamlarına giderek dinleyen Revi, hükümetin ve devletin Trabzon ile ilgili yatırımları hakkında detaylı bilgiler ediniyor. Kamu kurumlarının 2015 yılı yatırım planları hakkında da bilgi edinen Revi, bu bilgiler ışığında 2015 genel seçimlerinin hemen ardından oluşacak olan AK Parti hükümetinin Trabzon ile ilgili yol haritasında, ziyaretlerde elde ettiği verilerin önemli bir kaynak oluşturacağını söyledi.

ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM
Başkan Revi, özellikle bütünsel olarak Doğu Karadeniz Bölgesine yatırım, proje ve yol gösterici bir konumda olan DOKA’yı ziyaretinde Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım’dan detaylı bilgiler edindi. Revi, “DOKA, misyonunu bölgede en başarılı şekilde hayata geçiren bir kurum, çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi. Revi, DOKA’nın 2015 yılında da bölgenin ve Trabzon’un ufkunu açacak projeleri ile gündeme oturacağına inandığını ifade etti.

YILDIRIMHAN’I TEBRİK ETTİ
Trabzon’un ve bölgenin vakıf eserleri ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi almak için Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ile buluşan Revi, Ayasofya’nın ibadete açılmasında Yıldırımhan’ın gösterdiği fikri takibi tebrik etti. Revi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün özellikle Ortahisar bölgesinin eski tarihi kimliğine kavuşmasında, belediyeler ile ortak çalışmasından da memnunluk duyduğunu söyledi. Yıldırımhan, bölge müdürlüğünün 2015 yılı planlaması konusunda da Revi’ye bilgiler verdi.

HER İKİ KURUMDAN DA BİLGİ ALDI

Trabzon’un sağlık merkezi olmasında hükümetlerinin 10 yıldan bu yana Trabzon’a çağ atlattığını belirten Revi, Sağlık İl Müdürlüğünden de sağlık yatırımları ile ilgili bilgiler aldı. Revi, vatandaştan gelen sağlıkla ilgili sorunların çözümünde, Sağlık İl Müdürlüğünün yeni planlamalar ile yeni çözüm yolları bulma hususundaki uğraşlarına da teşekkür etti. Revi,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaretinde ise Trabzon’un özellikle üniversite sınavlarında başarı ölçüsü çıtasının daha yükseklere çıkması gerektiğine inandığını belirtti. Revi, özellikle imam hatip okullarının açılması ile ilgili vatandaştan gelen yoğun isteğin 2015 yılı planlamasında dikkate alınacağını söyledi.

İŞLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Revi, kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı bu ziyaretlerden edindiği teknik bilgileri ve kurumların 2015 yılı yatırım plan ve programları ile ilgili verileri detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini, 2015 genel seçimler sonrası oluşacak olan AK Parti hükümetinin Trabzon ile ilgili yol haritasının belirlenmesinde ellerindeki verilerin bir yol gösterici nitelikte olacağını ifade etti. Revi, kurum amirlerinden ivedilikle çözülmesi gereken önerilerini de anında genel merkeze rapor ettiklerini, ilgili bakanlıklara da bilgi sunduklarını ve işin de takipçisi olduklarını vurguladı.