AK Parti Trabzon İl Başakanı Haydar Revi AK Parti iktidarı döneminde Trabzon’a yapılan yatırım ve belediye hizmetlerini görmezden gelerek AK Partinin 9 yıldır uyuduğunu iddia eden CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un açıklamalarına cevap olarak “ Yapılan yatırım ve hizmetleri hayal bile edemedikleri için rüyalarında karabasan görmeleri normaldir.”dedi.

AK Parti İktidarları döneminde Trabzon’a yapılan yatırımları CHP zihniyetinin rüyada görmesinin zaten imkansız bir şey olduğunu ifade eden Revi şunları söyledi: “Sayın Güzide Uzun’un rüyasında karabasan görmesi gayet normaldir. Biz kendilerini anlayışla karşılıyoruz. Trabzon’a o kadar hizmetler yaptık ki daha fazlasını onların hafsalasına sığmıyor. Çok büyük projeler gerçekleştirdik ve devam eden projelerimizle Trabzon gerçekten çok iyi noktalara geldi.Bütün bu yatırım ve hizmetleri gözmezden gelmek körlükten başka birşey değildir.”

Trabzon’a yapılan yatırımları görmek isteyen herkesin gidip yerinde görebileceğinin altını çizen Revi “CHP İl Başkanı Uzun’un şehirle pek alakası olmadığı için nereye ne yapıldı bilmiyor. Yapılanları görmemenin Trabzon’a hiçbir faydası olmayıp,  aksine kendi şehrini de kötülemesi durumunu kamuoyu tarafından takdir edilecektir.Sayın Uzun sahilde ve Trabzon’un tüm kanalizasyon atıkları sorununu tamamen ortadan kaldıracak  Biyolojik arıtma projesinin tamamlandığını ve kredisiyle yapımına başlanacağını bilmiyor. Bir çok yatırımdan haberiolmadığı gibi Trafikteki ulaşım sorununun da geçmişe nazaran çok daha iyileştirildiğinin farkında değil. Meydan’ın  2.Etabının  tarihe, geçmişe saygı ile Trabzon’a kazandırıldığını görmez. 24 saatin 18 saatinde gece gündüz insanların beğeniyle o şehir merkezinde yaşadığına da herhalde gözlerini kapatır.”

CHP İL Başkanı Güzide Uzun’un Trabzon’a yapılan spor yatırımlarından da haberi olmadığını belirten Revi “ Sayın Uzun, Sahilde kazandırılan futbol alanları da hiç göz önüne getirmeyebilir. Vaadededilen Akyazı Spor Kompleksinin sahalarıyla birlikte yapıldığını hatırlamaz bile. Sögütlü futbol sahasının da yok edilmediğini aksine bir spor lisesi ve mevcudundan daha fazla yeni sahaların planlanıp yapılmakta olduğunu hiç sorup da öğrenmez.” şeklinde konuştu.  

Yüzyılın hayali olan Erzincan Trabzon demiryolu projesinin yapıldığını ve güzergah çalışmaları dahil bir çok aşamasının tamamlandığını ve yakın bir süre zarfında yapılmaya başlayacağının altını çizen Revi “ Hafif raylı sistemin projesinin ihale edildiğini, projesinin tamamlandığını ve Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’ne teslim edilerek, Samsun, Erzincan ve Erzurum’da olduğunu gibi yatırıma dönüşmesi için gayret gösterildiğinden de haberi yok. Kanuni Bulvarının ise 2009’dan beri büyük gayretlerle önemli bir kısmının tamamlandı. Kalan kısmının da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en son Trabzon ziyaretinde önümüzdeki 24 ay sonrasında hizmete açılmasını da vaat etti. Bütün verdiğimiz sözler gibi bu projelerimizide tamamlayarak Milletimizin hizmetine açacağız.

Trabzon’a büyük yatırımların aralıksız şekilde kazandırılacağını ifade söyleyen Revi “Trabzon’a Cumhurbaşkanımızın tensipleri, Bakanlarımız ve milletvekillerimizin takibiyle Yeşil Endüstri Adası Kazandırılmakta, Yeni havalimanı konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Trabzon’a yapılan tüm hizmetlerde birinci derece katkı koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile tüm ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm mülki amir ve bürokratlarımıza yapılan hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.