19 Mayıs 1919'da bağımsızlık mücadele meşalesinin yandığını belirten Revi "Bağımsızlık mücadelesinin miladı 19 Mayıs'tır ve bu bitmeyen yolculuk hala devam etmektedir. 19 Mayıs 1919'da nasıl ki o dönemin gençleri ülkemizin evlatları bağımsızlık mücadelesinin birer neferi olduysa bugün de yine ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimiz ülkemizin bağımsızlığı için yine aynı azim ve kararlılığı yüreklerinde ve imanlarına taşımaktadırlar. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasını karşı canını siper ederek bağımsızlığımızı küresel güçlerin taşeronlarına teslim etmeyen Türk milletinin kıymetli evlatları anneleri, babaları ve işgal girişimine karşı duran aziz millerimizdir." şeklinde konuştu.

Kurtuluş Savaşı yıllarında verilen bağımsızlık iradesinin bugün de Türk milleti tarafından aynı şekilde muhafaza edildiğini belirten Revi "Gençlerimizle birlikte bağımsızlığımıza geleceğimize demokrasimize ve Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Büyük mücadeleler ve büyük bedeller ödeyerek kazandığımız bu aziz topraklar bu aziz Vatan bizlerin emanetinde geleceğimiz olan gençlerimizin güvencesindedir." ifadelerini kullandı.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirten Revi "Milli Mücadele yıllarında ülkemizin bağımsızlığının kazanılmasında başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere canlarını feda eden Aziz şehitlerimize, askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin buruk acısını yaşarken Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyüyen ve güçlenen Türkiye ile geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmenin gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." dedi.