Kurban kesiminin yanı sıra gittikleri yerlerde, o bölge insanının gelişip kalkınabilmesi ve kendi hayatını idame ettirebileceği mesleklerin öğretildiği programlarda düzenleyen Hayrat Yardım Derneği’nin Karadeniz Bölge Sorumlusu Fahrettin Köroğlu ile Trabzon İl Temsilcisi Yılmaz Sarı, bu yılki kurban faaliyetleri için çalışmalarını hızlandırdı. 

600 TL’YE KURBANINIZI KESİYORLAR VE EĞİTİM VERİYORLAR 

Sohbetimizde, Afrika’daki sömürge altında olan Müslümanların çok ihtiyaçlı olduğunu, oralara Türkiye’den Hayrat Yardım Derneği aracılığı ile on binlerce bağışın yapıldığını, kendilerinin de bu hayır işlerinde bir nebze katkıları olmasından duydukları memnuniyeti bizlere ilettiler. 
Bu yıl ki yurt dışı kurban kesiminin 600 TL olduğunu ifade eden Köroğlu, ‘Dinimizin gereği olan Kurban vazifesini yerine getirmek isteyen din kardeşlerimizin, bu vazifelerini yerine getiren en ihtiyaçlıları gözetmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. 
Sömürge ülkelerinde inanın, Müslümanlar günde 4 ekmek parasına çalıştırılıyorlar. Ve onlara ümitsizlik aşılanıyor. 

Ama biz ve bizim gibi dernekler o insanlara ‘Allah’tan ümit kesilmez, Müminler kardeştir’ diyerek onlara her kurban kesimlerini yapıp et dağıtıyoruz. 
Ayrıca ‘Sizin hayatınız farklı olabilir, siz kendi kendinize yetebilecek işler yapabilirsiniz’ diyerek kurban kesimi sonrası orada eğitim faaliyeti güdüyoruz. 
Nasıl etkili tarım yapılır, hangi ürünler orada nasıl yetiştirilir’ şeklinde eğitimler veriyoruz.
Bir anımı anlatmak istiyorum, Afrika’da et verdiğimiz bir kadın anlatmıştı. Aldığı iki kilo eti güneşte kurutup toz haline getiriyor ve tuzluğa koyuyor. Yıl boyunca da yaptığı çorbalara yemeklere et tozunu serpiyor. Gerçekten yürekleri sızlatan bir anı.
Yine bir adam ile karşılaşmıştık, ‘Ben et almıyorum’ demişti. Nedenini sorduğumuzda ‘Çocuklarım alışır ve hoşlarına gider, siz gittikten sonra ben onların yeniden et isteklerini karşılayamam, ve buna yüreğim dayanmaz’ demişti. 

AFRİKA’DAN YÜREK SIZLATAN HİKAYELER

Biz oralarda insanların yüzlerini güldürürken bu acı hatıraları da yanımıza alıp geri dönüyoruz. 
Bu yıl da yine Afrika’da bir sömürge ülkesine  gidiyoruz. Yine kurban keseceğiz. Hayrat Yardım Derneği olarak 600 TL karşılığında orada kurban keseceğiz. 
Ve şunu özellikle belirtmek istiyorum, biz gitmediğimiz bir ülkede, bir şehirde kurban kesimi yapmıyoruz. Başında duramayacağımız kurbanın hissesini sorumluluğunu almıyoruz. Bize verilen vekaleti dinimizin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yerine getiriyor kim için kurban kesiyorsak onun için vekalet alıp vekaletini bizzat yerine getiriyoruz. 

Bu menede kurban vazifesini Hayrat Yardım Derneği aracılığı ile yerine getirmek isteyenler olursa Trabzon sorumlumuz Yılmaz Sarı’ya 0532 691 80 22 ‘den  ulaşabilirler.
İsteyenler https://www.hayratyardim.org/tr/bagis-yap  adresinden online olarak bağış yapabilirler. 
Yine konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 444 3 674 nolu numaradan çağrı merkezimizi arayıp bizimle irtibata geçebilirler’ ifadelerini kullandı.   

KURBANLARINIZ NASIL KESİLİYOR?

* Kurbanlar İslami usullere azami dikkat edilerek satın alınır.

* Vekâleti alınan kurban hisseleri Hayrat Yardım gönüllüsü gözetiminde İslami usullere göre kesilir.

* Kurban kesildikten sonra hisse sahibine SMS ile kurbanın kesildiğine dair bilgilendirme mesajı gönderilir.

* Kesilen kurbanın eti, önceden titizlikle belirlenmiş yardıma muhtaç kişilere dağıtılır.