Trabzon’un doğal güzelliği ile tanınan Hayrat ilçesinde doğa yürüyüşü yapıldı. hedefleyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde, Hayrat Kaymakamlığı ve Belediyesinin desteğiyle düzenlenen yürüyüşe Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyeleri de büyük destek verdi. Tarihi Eyüp’ün Hanında başlayan ve 15 kilometrelik güzergahta yaklaşık 4 saat süren yürüyüş, karla kaplı Büyükharman Yaylasında son buldu.

Hedeflerinin Trabzon’un bütün ilçelerinde ulusal çapta ilgi görebilecek ve yerli-yabancı bütün sporseverlerin katılabileceği spor etkinliği düzenlemek olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hayrat, sporla daha fazla buluşturmamız gereken bir ilçe. Şimdi kulüp üyeleri ve uzun süre yürüyüş yapanların katıldığı bir organizasyon oldu çünkü hava şartları bunu gerektirdi. Mayıs ayında halkın katılacağı bir yürüyüş daha düzenleyeceğiz” dedi.

“Şu anda yaklaşık 50 kişi yürüyüşe katıldı, ilkbaharda yapacağımız etkinlikte yüzlerce kişinin Büyükharman’a yürüyeceğine inanıyorum” diyen AK Parti Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel, “Hayrat’ta bu tür etkinliklerin sayısı artacak” diye konuştu. Yaptıkları ilgi çekici faaliyetlerle birçok bilinmeyen bölgenin tanıtımına katkı sunan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Zeynep Bayoğlu ise, “Büyükharman her yönüyle mükemmel bir yer” ifadeleri kullandı.