Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatları çerçevesinde sektördeki, yatırımın, istihdamın ve artmasına yönelik olarak istişarelerin yapıldığı toplantıya, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş ev sahipliği yaptı. Toplantıda Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Suat Sarıgül, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Gök, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç katıldı..

İstanbul vergi dairesi başkanlığında düzenlenen toplantıya Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği,  Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Otelciler Birliği ve Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği’nin yöneticileri katıldı.

TİSAD (Turizm işletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği) adına toplantıya katılan TİSAD Genel Sekreteri Metin İnan; sektörümüz ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımızın da uğraş içinde olması mutluluk verici bir durum. Bölgemizi temsilen fikirlerimize önem verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Verimli bir toplantı oldu. Turizm vergileri ve toplanma yöntemleri üzerine fikir alış verişlerinin yapıldığı toplantıda TİSAD olarak günübirlik kiralık daireler, kayıt dışı işletmeler ve Hanutçuluğun sebep olduğu vergi kayıplarına değindik. Günübirlik kiralık daireler ve kayıt dışı turizm faaliyetlerinin sektörümüze zarar verdiğini bununla birlikte belgelendirilmeyen bu gelirler dolayısı ile devletimizin milyarlarca lira vergi kaybına uğradığını aktardık.  

Komisyonculuğun (hanutçuluk)  1618 sayılı yasada açıkça yasak olduğunu, misafiri mağdur eden uygulamalar dolayısı ile bölge turizminin sonunu hazırladığını ve yine belgelendirilmeyen bu faaliyetler dolayısı ile devletimizin milyarlarca lira vergi kaybı olduğunu aktardık.

GÜNLÜK EVLERLE ETKİN MÜCADELE

Toplantıda bakan yardımcılarının sözlerini de aktaran İnan "Hazine ve Maliye bakanlığı tarafından kurulacak özel ekipler ile birlikte günübirlik kiralık daireler ve hanutçuluk ile ilgili etkin mücadeleye başlayacaklarını müjdelediler. Nazik davetleri ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak nezlinde bakan yardımcılarımıza ve toplantıya katılan bürokratlarımıza Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği ve şehrimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.