Artvin'in Şavşat ilçesinde hayırsever iş adamı tarafından cenazelerin definleri sırasında kullanılması için hediye edilen cenaze aracının kaybolması günün konusu oldu.

Ankara'da bulunan Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Nuri Kemal Demirel, yakın bir akrabasının cenazesi sırasında yaşanan sıkıntılar üzerine 2007 yılında Şavşat Belediyesi'ne bir cenaze aracı hediye etti. Cenaze aracının cenazelere verilmediğini tespit eden iş adamı, aracı geri aldı. Nuri Kemal Demirel tarafından geriye alınan cenaze aracı evinin önünden 2 gün önce kayboldu.
 Hediye ettiği cenaze arabasını neden geri aldığına ilişkin kısa bir açıklama yapana Demirel, 2007 yılında yakın akrabası olan Alaattin Demirel'in vefatı sonrasında yaşanan sıkıntılara şahit olmasının üzerine bu sıkıntılara son vermek için aracı hediye ettiğini söyledi.

Şavşat Belediyesi'ne hediye ettiği aracın vatandaşların hizmetine sunulmadığı yönünde birçok duyum aldığını ancak bu duyumları önceleri ciddiye almadığını açıklayan Demirel, geçtiğimiz günlerde bir arkadaşının annesinin cenazesine de aracın verilmediğini öğrenince harekete geçerek aracı geriye aldığını ifade etti. Cenaze arabasının evinin önünde iken kayıplara karıştığını belirten Demirel, aracın nerede olduğuna dayalı duyumlar aldığını ancak bu aracın nerede olduğunu ve bulunduğu yere kim tarafından çektirildiğini kendisinin değil basın mensuplarının bulması gerektiğini söyledi. Araca belediyenin kullanımından alarak kendisinin bizzat evinin önünde bulundurarak Şavşatlıların kullanımına sunmayı planladığını anlatan Demirel, halk
için yaptığı bir yardımın sonunun bu şekilde olmasına da bir anlam veremediğini sözlerine ekledi.