Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ayrı otomobille Çarşamba ilçesinden alınacak uyuşturucu maddenin Samsun'da piyasaya sürüleceği istihbaratını aldı. İstihbarat üzerine harekete geçen Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyona Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri de helikopterle destek verdi.
Operasyon kapsamında Emine K.(51) adlı kadının idaresindeki 34 PK 2409 plakalı otomobil ve Erol A.'nın(49) kullandığı 55 ABF 29 plakalı otomobil, havadan helikopterle, karadan da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Otomobillerin, Çarşamba ilçesinin Çaldık Mahallesi'ndeki Erol A.'nın akrabasına ait eve ulaştığı tespit edildi. Evden bagajına bir şeyler yüklenen iki araç, Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde durduruldu. Ekipler, Emine K.'nin idaresindeki otomobilin bagajında 20 kilo 800 gram esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili Emine K. ile Erol A. gözaltına alındı.
Çaltık Mahallesi'ndeki köy evinde ve bahçede yapılan aramada ise esrar yapımında kullanılan ekili 3 bin 650 kök dişi Hint keneviri bitkisi ile 1 adet tabanca, 100 adet tabanca mermisi, 1 adet terazi, 2 adet uyuşturucu saklamada kullanılan bidon ele geçirildi. Evin bahçesinin bakımını yaptığı öğrenilen Ercan T.(46) de gözaltına alındı. 
Emine K. ve Erol A., Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 'uyuşturucu ticareti' suçundan Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Ercan T. ise Çarşamba ilçesinde adliyeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Emine K., Erol A. ve Ercan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.