Samimi bir ortam içinde gerçekleşen ziyarette Arsin ve Arsin’in sorunları konuşuldu. Yerel seçimlerin arifesinde önemli konular gündeme getirildi. ARSEV Başkanı Hayati  Sağır , Trabzon’un  OSB Bölgesi  ve gelişmeye en açık yeri olan Arsin Trabzon ilçeleri arasında şehir ekonomisinin lokomotifidir.  Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  Kasım ayı İçinde Trabzon’a yaptığı ziyarette  Arsin'de dolgu yapılarak Doğu Karadeniz Yatırım Adası’nın  Endüstri Merkezi, İnovasyon Merkezi ve  Biyoteknoloji Merkezi’nin  Arsin’e yapılacağı sözünü vermesi üzerine  bölgenin  önemini bir kat daha artırmıştır. Biz Arsin’de yaşayan  vatandaşlar  olarak bu şehrin gelişmesinde,  ekonomik olarak  kalkınmasında  ve hak ettiği yeri almasında  elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.  

Yaklaşan yerel seçimlerde Arsin’e seçilecek olan belediye başkanını çok önemli sorumluluklar beklediğini  de  dile getiren  Sağır sözlerini şöyle sürdürdü. Biz ARSEV Derneği olarak şu an bütün adaylara eşit mesafedeyiz. Bizim için önemli  olan Arsin’in en iyi şekilde hizmet alması ve elindeki fırsatları yatırıma dönüştürebilmesidir. Bu bağlamda siyasilere ve belediye başkanı seçilecek  kişilere büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz yenilikçi, projeci, sonuç odaklı çalışan ve Arsin’e yeni bir vizyon kazandıracak adaylar istiyoruz  şeklinde konuştu.

ARSEV Derneğinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden TSGİAD Başkanı Cemil Genç; “ hepimizin ortak amacı Trabzon’a  hizmet etmek ve  kendi şehrimizi bütün ilçeleri ile birlikte bir adım öne taşımaktır.  Bu yönde kim adım atarsa kim emek verirse her zaman yanında olacağımızı taahhüt ediyoruz.  Bu şehir bize gelecek kuşakların emanetidir. Biz artık komşu illerle değil dünya ülkeleriyle yarışmak ve  gelişmiş ülkelerde olduğu gibi  her alanda çıtayı yükseltmek zorundayız.   Bu bağlamda Trabzon’un gelişmesi için  çalışmalar yürüten Ticaret Sanayi Odası, DOKA gibi kuruluşlara ve  Sivil Toplum Kuruluşlarına  da teşekkür ediyoruz”  dedi.