AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon Ekibi ile Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle “Her İhtiyaca Koşmak Bizim Kanımızda Var” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında AKUT Trabzon Ekibi gönüllüleri, Kızılay Kan Merkezi’ne kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nın kutlandığını belirterek, “Cumhuriyet Bayramı ve Kızılay Haftası’nı böyle güzel bir organizasyonla birleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. AKUT Trabzon ekibi gönüllüleri kan ve kök hücre bağışında bulundu. Kurtarmaya vesile olacakları hayatlar adına AKUT gönüllüleri ve tüm bağışçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. AKUT da tıpkı Kızılay gibi zor durumda olanların yardımına koşuyor. Gerçekten de kampanya sloganımızda dediğimiz gibi ‘Her İhtiyaca Koşmak Bizim Kanımızda Var” ifadesini kullandı.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da, kan bağışının önemine dikkat çekmek için bu kampanyayı düzenlediklerini belirterek, “Kızılay dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan gurur duyduğumuz milli bir kurumumuz. Onlara kurtaracakları hayatlarda destek olmak da tüm Türk milletinin görevidir. AKUT Trabzon Ekibi olarak böyle anlamlı bir haftada kan ve kök hücre bağışı yaptık. Kampanyaya katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Herkesi kan bağışı yapmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.