Trabzon ve Dortmund Büyükşehir Belediyeleri himayesinde Trabzon Vakfı, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu organizesinde Trabzonlu derneklerin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliklerde Trabzon'a ait kültür, sanat, spor ve sosyal etkinlikler dört gün boyunca Dortmund Westfalenhalle'de sergilenecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, tarih, kültür, medeniyet, sanat ve spor kenti Trabzon’u kardeş şehir Dortmund’da tüm Avrupa’ya tanıtmak için önemli bir organizasyon yapılacağını kaydederek, “Böyle geniş kapsamlı bir organize ile kardeş şehrimizde bulunmak mutluluk verici bir durum. İpek yolu üzerinde önemli bir yere sahip olan şehrimiz İran ve Kafkas ülkelerine açılan önemli bir kapı. Fuar esnasında iki ülke sanayi ve ticaret odalarının geliştireceği ortak projeler sayesinde tarihi ipek yolu tekrar canlanacak” dedi.

TRABZON DORTMUND'A TAŞINACAK
Trabzon Vakfı Genel Başkanı Bilgin Aygün, “Dört gün boyunca şehrimizin tarihini, kültürünü, sosyal yaşamını ve turizmdeki yerini Dortmund'da tanıtacağız. Trabzon’un fethinin 555. yılı münasebetiyle 555 kültür ve sanat insanını İstanbul’dan trenle Dortmund'a getirerek güzel bir etkinliğe imza atmış olacağız. Şenlik alanına gelen hemşerilerimiz yöresel yemeklerden, folklor gösterilerine, fotoğraf sergisinden, el sanatlarına kadar Trabzon’a özgü her şeyi burada bulacaklar” diye konuştu.
Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Akkaya’nın yanı sıra Trabzon Vakfı Genel Başkanı Bilgin Aygün, Westfalenhalle Müdürü Dieter Meier, Ekonomiyi Teşvik Dairesi Türkiye Masası Müdürü Frank Grützenbach, İHK Dortmund Roland Kussel, Fuar Dış Temsilcisi Katrin Prüger, Nikolai Wiese, ATDF Genel Başkanı Salih Altınışık, SPD Dortmund Belediye Meclis Üyesi Volkan Baran, Dortmund Belediyesi Dış İlişkiler Masası Müdürü Reyhan Güntürk katıldı.