Meydan parkı Atatürk Alanı önünde basın açıklaması düzenleyen Uzungöl Çaykara Hidroelektrik Santrallerine (HES) hayır platformu adına konuşan Salih İlhan, “Bölge ve Uzungöl halkı, futbolun endüstrileşmesine her zaman karşı çıktığını belirterek, “HES projesi ile Trabzonspor’un devrimci ruhuna taban tabana zıt bir durumdur. Doğanın enerji adı altında ‘futbolda olduğu gibi ekonomideki baronlarına’ peşkeş çekilmesi Uzungöl ve bölge halkını derinden yaralamıştır. Bizler futbolu bir amatör aidiyet olarak gören kişiler olarak, Anadolu devrimi yapan Trabzonspor'umuzu da bu ilkelerimizin bir sembolü olarak gördük ve görmeye de devam edeceğiz.

Ülke genelin de 2000'in üzerinde HES inşaatı ile Uzungöl'ümüzün de muhteşem doğası katledilirken, yöre halkının kutsallaştırdığı Trabzonspor'un ağzına da bir parmak bal çalarak kendi vurgunlarını örtbas etmeye çalışanların bu taktiği aşikardır. Doğu Karadeniz Bölgesi dünya üzerinde 200 özel ekolojik noktadan bir tanesidir ve çok özel bir kimliğe sahiptir. Bu nedendendir ki korunmasını ve yarınlara aktarılmasını sağlamak hayati derecede önemlidir” dedi.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan Uzungöl’ü kurban etmeyeceklerini belirten İlhan, “Doğamızı tahrip ederek parasal zenginliğin alınacağı düşünenlere, onlara destek olanlara, yok olmuş bir tabiatta hayatın mümkün olmadığım, parayla saadet olmayacağım anımsatmayı da vazifemiz sayıyoruz. Biz bu duygu ve düşüncelerle doğduğumuz, büyüdüğümüz, babamızı, dedemizi gömdüğümüz, içinde yaşadığımız toprakların yok oluşu, o topraklarda büyük bir uyumla binlerce yıldır devam eden doğal, tarihsel, kültürel değerlerin sonlanması, anlamına gelecektir. Solaklı derelerinin üzerinde şu anda 34 adet Hidroelektrik Santra projesi geçirilmeye çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.