Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda, Orta ve Doğu Karadeniz’de şiddetli ve aşırı yağışlar beklendiğinden, sel ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz’de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın gece saatlerine kadar Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/metrekare), Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Borçka ve Murgul) yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri ) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

GÜNEYSU’DA HEYELAN: YOLLAR KAPANDI, 3 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

RİZE’de etkili olan şiddetli yağış Güneysu İlçesi Ortaköy Köyü’nde de heyelana neden oldu. Yollar kapandı, 3 otomobil hasar gördü. Ortaköy Köyü’nde şiddetli yağış sonrasında dağ yamacından kopan taş toprak kütleleri mahalle yollarını ulaşıma kapattı, bazı evler ile park halindeki 3 otomobile hasar verdi. Güneysu Özel İdare ekipleri kapanan köy ve mahalle yollarını açmak için çalışma başlattı. Bölgede oturanlar, gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrasında evlerini terk ettiklerini belirterek korku yaşadıklarını dile getirdi.

RİZE’DE HEYELANDA AĞIR YARALAN GENÇ KIZ KURTARILAMADI

Rize'nin Çayeli ilçesi Armutlu köyünde dün akşam saatlerinde yaşanan heyelanda toprak altında kalan ve ağır yaralanan Şevval Pehlivan (17) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
  Dün akşam saatlerinde ilçenin Armutlu köyünde meydana gelen toprak kayması sonucu evin bir kısmı toprak altında kaldı. Toprak altında kalan 3 yaşındaki Ruşen Pehlivan ve Şevval Pehlivan kurtarılarak Çayeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Şevval Pehlivan tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

TOPRAK KÜTLESİ SALONUN İÇİNE DOLDU

Yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelanda, Pehlivan ailesine ait 2 katlı evin duvarını yıkan toprak kütlesi salona doldu. Şevval Pehlivan ile kuzeni Ruşen Pehlivan, toprak altında kaldı. Ev sakinlerinin yaklaşık yarım saatte toprak altından çıkardığı iki genç, Çayeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şevval Pehlivan, ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ruşen Pehlivan ise Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İstanbul'dan bayram tatili için memleketine geldiği öğrenilen Şevval Pehlivan'ın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"TOPRAĞI ELLE KAZARAK ÇIKARDIK"

Ruşen Pehlivan'ın ağabeyi Oktay Pehlivan yaşadıklarını anlattı, olayın saniyeler içerisinde gerçekleştiğini belirterek, "Kuvvetli bir yağış vardı. Üst yamaç koptu, toprak kütlesi duvarı yıkıp eve girdi. Birileri 'Kaçın' diye bağırdı. Ne yapacağınızı bilmez halde sağa sola koşarken salona doğru koşan Şevval ile Ruşen toprak altında kaldı. Toprağı elle ve kürekle kazarak yaklaşık 30 dakika uğraştık. Çocukları toprak altından çıkartarak hastaneye ulaştırdık" dedi.