Giresun İl Genel Meclisi Chp Grup Başkan vekili ve Bulancak Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada duyarsızlığın böylesine pes ettiğini söyledi.

Defalarca mecliste gündeme getirmesine rağmen hala bir çözüm üretilmediğini belirten Yılmaz; "2011 yılında meydana gelen sel afetinde Bulancak'ın Yalıköy ilköğretim okulunun bahçesi ve dere kenarındaki istinat duvarın heyelan nedeniyle yıkıldı. Okulun bahçesinin yarısı yok, istinat duvarı yıkılmış durumda. Yeni bir sel ihtimaline karşı okul dahi çökecek durumda. Öğrencilerin oynayacakları sağlıklı bahçesi bulunmamakta. Bu durumu defalarca gündeme getirdik. Sel afetinden dolayı ilimize 1 milyon ve 3 milyon olmak üzere iki ayrı ödenek geldi. Her nedense gelen bu ödeneklerle bu okulumuzun hasarı onarılmadı.

Şimdi okullar açılıyor. Yeni eğitim, öğretim sistemine göre daha küçük yaşlarda korumasız, bilinçsiz tehlikeye daha açık öğrenciler okula gelecek. Bu öğrencilerimizin başına alınmayan tedbirlerden dolayı bir kaza gelse vebalini kim çekecek. Duyarsız yetkililer mi yoksa gelen afet paralarını başka başka yerlere harcayanlar mı "şeklinde konuştu.