Kanal D'de Abbas Güçlü ile Genç bakış programına katılan Trabzonlu işadamı Ahmet Ağaoğlu, tüm Türkiye'yi kahkaha boğan ve zaman zamanda duygulandıran önemli açıklamalar yaptı. Hayatta babasından kendisine kalan en büyük mirasın kendini ticaret hayatının içinde yetiştirmesi olduğunu belirten Ağaoğlu, "Babam 85 yaşındadır. Ama görseniz 50 yaşında demezsiniz. Anneme soruyorum, iş var mı diye, hala iş var diyor"  açıklaması ile salondakileri ve ekranda izleyenleri kahkahaya boğdu.

Çocukluğunda babasından harçlık almak için inşaatlarda çivi düzelttiğini belirten Ali Ağaoğlu, "Ben neysem oyum. Reklamlar haricinde oynanam. Olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol sözünü benimser uygularım" dedi.

YANIMDA KİM OLURSA OLSUN SAAT 7'DE YATAKTAN KALKARIM

İşkolik olduğunu ilginç açıklamalarla anlatan Ağaoğlu şu gafıda yaparak yine salonu kahkahaya boğdu, "Benim medyada yazılanların çoğuna inanmayın. Açık söyliyeyim. Ben günde 15-18 saat çalışan bir insanım. Hayatta bugüne kadar 7'yi bir geçe kalktığımı hatırlamam. Yanımda kim olursa olsun. Sabah saat 7'de kalkarım duşumu alırım. 8'de işimin başında olurum. Geçen sene 2 kere denize girdim. Tatile gitmedim doğru dürüst. Tek hobim arabalarımdır. Arabalarımı ben kendim kullanırım şoförüm arkamda oturur. Benim kullandığım arabalarda araba sınıfına girmiyor. Genelde akıllı makine sınıfına giriyor" şeklinde konuştu.

SİYASETE GİRECEKMİ?

Ağaoğlu bu soruyada çok ilginç bir cevap verdi, "Benimde kaç hücre var bilmiyorum. Ofluyum. beynimde hücre var mı, yokmu onuda bilmiyorum ama. Beynimde bir hücre bile olsa, orada siyaset yok bunun böyle bilinmesini istiyorum".

AOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN PASAJLAR 
*Kentsel dönüşüm Yasası çıktıktan sonra biz çok acil, 10 milyon konutumuzu yıkıp yeniden inşa etmemiz lazım.
"Şu anda kimseye yardım için yatırım, bina okul sözü veremem. Memleketim Ofta fakülte binasına öümüzdeki ay başlıyoruz. Önce Of'a söz verdim. Orayı yapmadan bir hayır işi yapamam.
*Arkamdaki başarılı kadını sordular. Beni doğuran başta anam başarımın arkasındaki kadındır. Öbürleri saymıyorum.
*Tabii ki paran olursa birşeyler yapabilirsin ama ne kadar zenginsin çevrendeki dostun kadar. Çevre önemlidir. Para değil. Paranın alamayacağı çok çok şeyler vardır.
*Karadenizli olmanın Oflu olmanın verdiği azimle bende geri vites yoktur. Ben gençlerdeki en büyük eksikliği şunu görüyorum. Önüne bir engel çıktığı zaman çok çabuk pes ediyorsunuz. Mücadele gücünüz yeterli değil. Önünüze bir duvar çıktı, yumruk atın, üzerinden atlayın. Yıkın o duvarı. Geri dönmeyin.
*Ben 1977 yılında babamdan ayrıldığım zaman büyük işadamıydım. Arabamı ve cebimdeki tüm paramı babama bırakıp ayrıldım ondan. 15 gun cebimde bir simit parası olmadan gezdim. Zirvedeydim, bıraktam, çıktım. Paran varken yokluğa düşmek çok zordur. Mücadele etmeyi bilmek lazım.
*Gençken babam hot dedim mi annem kaçacak yer arardı. Şimdi annem hot dedin mi babam kaçacak yer arıyor.
*Benim şantiyelerimde güvenlik üst seviyededir. İşçilerim klimalı, kaloriferli odalarda kalır. Ben zaman zaman kız arakadışımı da alır şantiyede işçilerimle yemek yerim.
*Sıkı bir fanatik değilim. Maça gitmem ama Trabzonsporluyum.  Ben doğuştan Trabzonsporlu doğdum. İkinci tamımım Galatasaray ama Fenerbahçe stadında da locam var.