Ligin şu an ki puan durumuyla tescil edilmesinin herkese haksızlık olacağını ileri süren Karaman, “Bence birinci mesele insan sağlığı. İkincisi sportif açıdan da hakkı olan hakkını alabilmeli! Ligi böyle tescil etmek herkese karşı haksızlık olur. Ligi böyle tescil ettiğin zaman kavga ve karmaşa daha çok büyüyecek. Şampiyonluğa oynayan takımlar birbirlerini suçlayacak, küme düşmeye oynayan takımlar farklı taleplerde bulunacak. Bu hali ile tescil edilse benim işime gelir. Yeni Malatya 15. sırada sonuçta. Ama ligin tescili
asla doğru olmaz. Kesinlikle katılmıyorum. Tablodaki durumuna bakıp ‘lig böyle tescil edilsin’ demek korkaklıktır! Fırsatı ganimet bilmektir o! Benim korkum yok 
Lig oynanacaksa herkes fikstür kurallarına uymalı. İç saha, deplasman oynanmalı. Tek bir şehirde oynanması olmaz. Bu tamamı ile ‘Lig oynansın da nasıl biterse bitsin’ felsefesi olur” dedi. 

AVANTAJLI GALATASARAY
Şampiyonluk için Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir’in favori olduğunu ancak avantajlı tarafın Galatasaray olduğunu ileri süren Karaman, “3 favori var; Trabzon, Başakşehir ve Galatasaray. Teknik direktörlerin tecrübelerine bakıldığında elbette avantajlı olan açık ara Galatasaray. Bunun dışında takımların kalite durumu, taktik anlayışlar, fiziksel durumlar belirleyici olacak. Kırılma maçları da oluyor. Bazı oyuncular çok kilit rol oynuyor. Normalde Trabzon-Fenerbahçe maçında Uğurcan’ın kurtarışları olmasa Fenerbahçe kazanabilir ya da yenilmeyebilirdi. 3 karşı karşıya pozisyonu kurtardı” diye konuştu. 

TRABZON’UN KADRO GENİŞLİĞİ DAHA ZENGİN
Trabzonspor’un kadrosunun daha zengin olduğunu kaydeden Karaman, “Başakşehir ve Trabzon’un kadro genişliği daha zengin. Galatasaray’ın ise oyunun içinde çok deneyimli bir teknik direktörü; Fatih terim var. Ancak hamle gücünün de sınırlı olduğunu söylemem gerekli. Sınırlı hamle sayısı olduğunu gören Fatih terim öyle varyasyonlara gitti ki; F.Bahçe maçında en önemli oyuncuları Emre ile Adem’i oynatmayıp yeni 2 oyuncu kazandı. terim de takım içinde hamle gücünü genişletecek oyuncu yapısını bulmaya başladı. Bu çok önemli” dedi.