Bu zam oranının belediye tarafından kabul edilmesini beklediklerini kaydeden Kaplan, "Yüzde 30'luk zam talebinin kabul göreceği beklentisi içindeyiz. Yıllık enflasyon oranı yüzde 18 civarında. Buna göre hareket edilmeli. Biz işçimizin kabul etmeyeceği hiçbir toplu iş sözleşmesine imza atmayız" dedi.

RAKİP DEĞİL PAYDAŞ OLMAK İSTİYORUZ!

Parasal konularda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun iradesini ortaya koyması gerektiğini kaydeden Kaplan, "TURKUAZ'ın, TRABEL'in, TRABSU'nun ayrı yönetimleri ayrı genel müdürleri var. Her biri belediye çatısı altında belediyenin kendi iştirakleri, şirketleridir. Hepsi için ayrı ayrı görüşmelerimizi sürdürmekteyiz.

Yasal olarak sürenin sonlarına yaklaşıyoruz. 15 günde çözemezsek araya arabulucu süreci girer. Ama biz mahkeme süreci istemiyoruz. İşçiler 10 yıldır mahkeme kapılarında sürünmüş, perişan olmuş vaziyettedir. Biz toplu sözleşmede masa başında rakip anlayışıyla değil paydaş olarak konuyu çözümlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İŞÇİNİN ONAY VERMEDİĞİ SÖZLEŞMEYE İMZA ATMAYIZ!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan şirketlerde çalışan işçi sayılarını da açıklayan Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, "885 tane TURKUAZ çalışanı var. TRABEL'de 513 tane, 367 tane de TRABSU'da çalışanımız var. TURKUAZ ve TRABEL'de sosyal kalemlerdeki taleplerimiz konusunda anlaştık. Sadece parasal maddeler kaldı. Tekliflerimizi onlar başkanla konuşup bizi davet edecekler. Parasal maddelerde de anlaşma sağlamayı umuyoruz. İşçimizi memnun edecek sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz. Parasal maddelerde uyuşmazlık olursa teklifleri işçinin huzuruna götürüp onlarla konuşacağız. İşçimizin onay vermediği hiçbir sözleşmeye imza atmayız. Yüzde 30'lık bir zam istedik. Biz bu saatten sonra üç şirketin çalışanlarının elinde güzel bir anayasa kitapçığı gibi bir sözleşme olsun istiyoruz" dedi. (Gökhan Dihkan)