Hopa'da tekel büfesi açıp işletmek isteyen Tolga Aksoy, 5 gün önce Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu ile görüşmek için belediye binasına geldi. Başkan Kasımoğlu'nun makam odasında konukları olması nedeniyle diğer vatandaşlarla birlikte dışarda bekleyen zanlı Aksoy'un görüntülere yansıyan sıkıntılı tavırları dikkat çekiyor. 

Görüntülere Aksoy'un Başkanın sekreteri Esen Candemir ile işadamlarından oluşan heyetin içerde uzun süre kalması nedeniyle tartışması yansıyor. Bir süre sonra odadaki işadamlarından oluşan heyet dışarı çıkıyor ve zanlı içeri giriyor. Tolga Aksoy, yaklaşık 11 dakika içerde kalıyor. Büfe açmak için Başkan'dan yer isteyen zanlı Aksoy, Başkan Kasımoğlu'ndan encümen kararını beklemesi gerektiği cevabını alınca sinirlenerek dışarı çıkıyor. Odadan çıkıp koridora doğru yürüyen zanlı, bir anda öfkeyle geri dönüp belindeki ruhsatsız silahı çıkarıyor. Yeniden makam odasına giren Aksoy, Başkan Kasımoğlu'nu silahla vurup 35 saniyede odadan çıkıp kaçıyor. 

Silah sesini duyan dışarda bekleyen vatandaşların panikle sağa sola kaçmaları görüntülere yansıyor. Başkanın sekreteri Esen Candemir'in kaçmak isteyen zanlının koluna girip gitmesine engel olmaya çalıştığı görülüyor. Görüntülerdeki iki zabıta görevlisinden biri şoka girip durumu anlamaya çalışırken, diğeri kaçan zanlının peşinden koşuyor.

Olay sonrasında belediye binasında yaşanan panik da güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyor. Haberi alıp belediye binasına gelen başkanın eşi Selvim Kasımoğlu, panikle makam odasına giriyor. Daha sonrakadın belediye çalışanları tarafından odadan çıkarılıp sakinleştirilmeye çalışılıyor. Yaralanan Başkan Kasımlıoğlu da 112 acil servis ekipleri ve vatandaşlar tarafından makam odasından çıkarılıp hastaneye kaldırılmak üzere ambulansa götürülüyor. 

Olaydan kısa bir süre sonra Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında polis ekiplerince gözaltına alınan Tolga Aksoy çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: HABERTURK