61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye genelinde sürdürülen FETÖ PYD soruşturması kapsamında, sahibi olduğu otelin internet ağını kullanan bir müşterinin ByLock programı indirildiği tespit edilen İşadamı Hüseyin Kıran dün gece Sarp Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaparken gözaltına alınmıştı.

TRABZON’A GETİRİLİYOR

Kıran bugün Trabzon Emniyeti’nden görevli iki polis eşliğinde Artvin Emniyet Müdürlüğü’nden teslim alındı ve kendisine destek vermek için Artvin’e giden arkadaşlarıyla birlikte Trabzon’a getirilmek üzere yıla çıkıldı. Akşam saatlerinde Kıran’ın Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

TRABZON’DAN TEPKİ VAR

Kıran’ın gözaltına alınması Trabzon’da da büyük tepkiye neden oldu. Siyasi yaşamı boyunca FETÖ ve benzeri örgütlerle mücadelesiyle tanınan Trabzon kamuoyunun ve MHP tabanının yakından tanıdığı ve sevdiği Kıran ile ilgili ‘Ne FETÖ’sü o her zaman bu örgütlerin karşısında olmuştur, adam gibi adam, Türk Milliyetçi’si delikanlı adamdır, seninleyiz Reis, Namuslu vatansever ülkücü’ şeklinde arkadaşları ve Trabzon kamuoyundan önemli isimler Kıran’a destek mesajları yayınladı.