Kurulacak olan ajansın sektöre yük getireceğini söyleyen Örs, "Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi bu hâliyle, bırakın sektörün desteklenmesini, turizme ve paydaşlarına daha fazla yük getirir durumdadır. İlgili teklif bu hâliyle Sektörü desteklemek için değil de sektörün sırtından geçinmek için mi getirilmiştir? sorusunu akla getirmektedir." dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasının devamında, "İlgili teklife göre yönetim kurulunda iki bölgenin yani  Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin tek bir üye ile temsil edileceği belirtilmektedir. Bu son derece yanlıştır. Bölgeler coğrafi şartları ve farklı turizm alanları bakımından birbirlerinden ayrı konuma sahiptirler.

Bu sebeplerle her bölge için ayrı ayrı 1'er üye seçilmesi daha uygun olacaktır. Bunun yanında turizmin kalkınması ve gelişmesi bakımından belediyeler önemli bir etkendir. Baktığımızda teklifte belediyeleri temsilen yönetim kurullarında kimse yoktur. Yönetim kuruluna Türkiye Belediyeler Birliğinden 1 üyenin dâhil edilmesinin iyi olacağı kanaatindeyim." dedi. 

Sektör paydaşlarından %1 oranında alınacak olan turizm payının turizm şirketlerini desteklemek yerine daha fazla yük olacağını söyleyen Dr. Hüseyin Örs, "İlgili teklifle turizm tanıtımına ve geliştirilmesine kaynak yaratmak hedefi doğrultusunda kurulması öngörülen ve turizm paydaşlarından alınacak paylardan oluşacak oldukça büyük bir bütçeye sahip olacak olan ajansın Sayıştay denetimi dışında bırakılması ve Kamu İhale Kanunu'ndan muaf tutulması hukuka ve Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırıdır.

İlgili teklif bu hâliyle "Sektörü desteklemek için değil de sektörün sırtından geçinmek için mi getirilmiştir?" diye sordu.