Seçim çalışmaları için gittiği Bahçecik Mahallesi’nde El Nino Taraftarlar Derneği’ni ziyaret eden Dr. Hüseyin Örs’e büyük ilgi vardı. Burada yaptığı konuşmada spor ve siyaset ilişkisi üzerinde duran MHP Adayı Dr. Hüseyin Örs, kendisine bordo-mavi kaşkol takmak isteyen taraftara teşekkür etti, kaşkolu aldı ve şöyle dedi “Mahallenizde siyasetçi kimliğimle ve seçim çalışması için bulunuyorum. MHP Milletvekili adayı olarak huzurunuzdayım.  Çok teşekkür ederim ancak bordo mavi kaşkolu takma yeri siyasi zeminler değil; Avni Aker Stadyumu ve Hayri Gür Spor Salonudur. Sizlerle birlikte maça gideceğim ve hediye ettiğiniz kaşkolu orada takacağım” dedi.  Örs’ün bu çıkışına önce şaşıran taraftarlar sonra alkışlarla destek verdi.

MHP adayı Örs, konuşmasında Trabzonspor’u siyasi menfaatleri için kullananlar olduğunu iddia ederek “Adam Fenerbahçeli veya başka bir takımı tutuyor, bu olabilir, tercihidir, saygı duyarım. Ama geliyor Trabzon’a takıyoruz boynuna bir bordo mavi kaşkol ya da kendisi takıyor, taktırıyor. Zannediyorlar ki; Trabzonsporlu algısı yarattık. Bunlara izin vermeyin. Bu duruma siz zemin hazırlamayın. Siyasilere kaşkol takmayın. Bordo mavi kaşkolu siyaset malzemesi yaptırmayın. O kaşkol bizim için sadece bir bez parçası değildir. O kaşkolda; Trabzon kentinin, güce karşı direnişi var, haksızlığa karşı isyanı var, Efsaneyi bugünlere getirenlerin emeği, alın teri var, rahmetli Dozer Cemil Abi,  Kadir Abi var, Trabzonsporumuzun peşinde hayatını kaybeden kardeşlerimizin acı hatırası var,  kupamızı çalanlara ah’ımız var” dedi. Örs’ün bu sözleri salonda bulunanlarca uzunca süre alkışlandı. 

Siyaset için Trabzonspor’u kullanmak isteyenlerin bu şehri kötülük yaptığını vurgulayan Örs, siyasetçilere çağrıda bulunarak “Trabzonspor bu şehrin üst kimliğidir. Siyasi ayrışmalar Trabzonspor’u böler, parçalar, ufalırız. Başka Trabzonspor yok. Aday arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Kulübe siyaset sokmayalım. Biz örnek olalım. Buna çok dikkat edelim. Avni Aker’de gol attığımızda yanımızdaki hiç tanımadığımız birine sarılırken, hangi partili olup olmadığına bakıyor muyuz? Birlikte seviniyor, birlikte tezahürat yapıyoruz. Ayrışmadan, bölünmeden, parçalanmadan birlikte sevineceğimiz, birlikte şampiyonluklar kutlayacağımız günlerimiz olsun” dedi. 

Taraftara da mesajlar veren Dr. Hüseyin Örs olarak, “Bu kulübe 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı olarak hizmet etme imkanı bulan bir ağabeyiniz, arkadaşınız ve hepsinden önce Trabzonspor taraftarı olarak size sesleniyorum: Bizim üzerimize oyun oynamak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz tabiî ki. Kupamızı çalan emek hırsızlarının peşini bırakmayacağız tabii ki. Ama fair-play’den ödün vermeden, tel örgüleri kaldırılan ilk stadyumun bizim olduğunu unutmadan yapacağız bunları. Tahriklere kapılmayacağız, bizi kötü göstermeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Çok dikkatli olacağız.” dedi. 

Konuşmasında Trabzon’da yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonasına da dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs sözlerini  şöyle tamamladı: “Bu turnuva da salonda 10 Bin’e yakın Trabzonspor taraftarı vardı. Kız, erkek  gençlerimiz vardı. Babalar, çocuklar vardı. Dedeler, torunlarıyla oradaydı. Kucağında bebeğiyle anneler oradaydı. Ben de oradaydım. Oğlumla, yeğenlerimle bordo mavi kaşkolum omuzumda taraftarın arasındaydım. 10 Bin kişi takımımızı desteklemek için oradaydık. Trabzon’un nasıl bir spor şehri olduğunu, taraftar olmanın ne anlama geldiğini Dünya’ya gösterdik. Bizi karalamak için bin bir senaryo yazanlara, sabrımızı test edercesine ağır tahriklerde bulunanlara, yanlı İstanbul medyasına ders verdik. İşte Trabzon bu dedik. İyi yaptık, bize yakışanı yaptık. Organizasyonda emeği geçen herkese; bu vesileyle teşekkür ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. ”