Trabzon'un sevilen simalarından biri olan, KTÜ öğretim üyesi, MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs, Trabzon'da yapılan darbe girişimi protestolarına ufak bir eleştiride bulundu. Meydan mevkiine sadece AKP'den siyasilerin fotoğraflarının asılmasına tepki gösteren Örs, ''Köprü açılışı kutlanmıyor, beyler...'' dedi. İşte açıklamanın tam metni. 


''Keşke...
Darbe heveslilerine karşı, siyasi mülahazalardan uzak olarak demokrasi adına hep birlikte tepki verdik.
Benim Genel Başkanım Devlet Bey, sabahı beklemeden, sıcağı sıcağına tepki verdi. Kemal Bey ha keza.
Trabzon Meydana bakıyorum. Organizasyon sanki Ak Parti Mitingi var gibi, kurgulanmış. Keşke bugün TBMM'de Başbakan Binali Yıldırım'ın yakın tarihimize ibret vesikası olarak geçeceğine inandığım konuşmasını iyi dinleselerdi bu işi kurgulayan arkadaşlar.
Keşke; demokrasiye verilen desteği, siyasal rant gözlüğünü çıkararak okumayı becerebilselerdi. Keşke o Meydana Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın resminin yanına Kemal Bey'in, Devlet Bey'in bir resmini asabilselerdi.
Ak Partili yetki merciindeki dostlarıma sesleniyorum: TBMM'de Sn. Başbakan Binali Bey'in bugünkü; muhalefete teşekkür eden, demokrasi adına birlikteliğin, dayanışmanın devam etmesi gereğini vurguladığı, darbe heveslilerinin gereken en ağır cezaya çarptırılacağını söylediği konuşmasına, Ak Parti muhalifi, MHP'li bir kardeşiniz olarak Ben imza atıyorum. Siz de atın!
Köprü açılışı kutlanmıyor, Beyler... Mehmetçiği ve polisiyle bu vatan evlatlarını birbirine kırdırmaya çalışan bir darbe terörüne karşı; topyekün demokrasiden ve millet iradesine saygıdan yana tavır konuluyor...''