61SAAT HABER SERVİSİ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'da İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yapılacağı açıklanan seçim ittifakı hakkında 61saat'e çok önemli açıklamalarda bulundu.

BU BİR SEÇİM İŞ BİRLİĞİ


Şu anda burda kesin olan bir şey söyleyeyim, hem İYİ Parti’nin hem CHP’nin yetkili kurulları yaptıkları görüşmelerde büyükşehir belediye başkanının hem İYİ Parti’nin hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak adayının İYİ Parti’nin adayı olması konusunda bir anlaşma yapıldı. Şu anda şöyle bir şey var abi, bu bir ittifak da demeyelim ona bu bir seçim işbirliği. Yani biz ona ittifak diyoruz ama bu iki parti arasındaki bir seçim işbirliği. Bu Trabzon’la alakalı olan kısmı idi.


İLÇELER NOKTASINDA DA İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR

Atakan Bey ortak adayımız zaten. Bu adayı da İYİ parti daha önceden ilan etmişti. İlçeler noktasında da işbirliği yapılabilir Cumhuriyet Halk Partisi ile. Kim yapacak bunları, iki partinin yetkileri bir araya gelecekler ve diyecekler ki örneğin ‘’Akçaabat’ta böyle yapalım, mecliste şöyle yapalım.’’ İşbirliğine açığız, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Buna yerel de başka partiler de katılabilir, misalen Demokrat Parti gibi…


Buradaki temel amaç şudur, iki partinin işbirliği yapacağı iller arasında Trabzon içerisinde olmak. Mesela Mersin’de iki parti farklı adaylarla giriyor. Başka yerde işbirliği yapılıyor ama örnek Mersin’de iki partinin de adayları var. Ama bu iki partinin büyükşehirde iki adayı olabilir ama, CHP’nin de bir adayı olacak diyelim ki İYİ Parti’nin de… Ama Mersin’in ilçelerinde şöyle bir karar da alınabilir. A ilçesinde İYİ Parti CHP’yi, B ilçesinde CHP İYİ Parti’yi destekliyordur. Yani yapılan anlaşma budur.

İKİ PARTİ ORTAK LİSTE BELİRLEYİP GİDEBİLİR

Tabi burada Trabzon kamuoyunu dikkate almak lazım. Bu işbirliği şu olabilir. İki parti ortak bir belediye meclis listesi belirleyip tek partinin amblemiyle gidebilir. İki parti tek bi belediye başkanında ayrılır, farklı farklı belediye meclis üyeleri verilebilir. Bunlar hep konuşulmaya açık şeyler.

İYİ PARTİ OLARAK SORUMLULUĞUMUZ ARTTI...

Şu anda netice şu: İki partinin de yetkili kurullarında büyükşehirde CHP aday göstermeyecek İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Ama onun altında görüşmeler olabilir. Trabzon’da iyi bir mesafe alacağımızı düşünüyorum. Trabzon’da İYİ Parti olarak sorumluluğumuz arttı çünkü Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir parti Trabzon’da bizim adayımızla ittifak ederek seçime giriyor. Bunun tabi bizim üzerimizde mane sorumluluğu da var.

CHP'NİN KURUMSAL KİMLİĞİNE HER ZAMAN SAYGI DUYARAK...

Bu noktada CHP’nin kurumsal kimliğine her zaman saygı duyaraktan bir de seçim öncesinde de İYİ Parti’nin seçime katılmasında CHP’nin yapmış olduğu çok önemli bir katkı var 15 milletvekili ile beraber… Bu demokrasi adına çok önemli bir hareket. Biz bunların bilincinde olarak CHP ile Trabzon’da iyi bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum. Benim milletvekili olarak söyleyeceğim bu… Ben kendi payıma da şunu söyleyeyim, ben Trabzonluların Ankara’da sesi olarak burada vazifemi yerine getirmeye çalışıyorum. İnşallah Trabzon’da da İYİ Parti’den Atakan kardeşimiz genç, vizyonlu, gerçekten konularına hakim, projeci bir başkan ve ben de burada bir İYİ Parti’nin Trabzon’un temsilcisi, sesi olan bir milletvekili olarak Trabzon’a hizmet ederiz diye düşünüyorum.


Çok yanlış anlaşılmalar oluyor ama bunları geldiğimiz zaman bunları yerli yerine oturturuz. Yakın zamanda herkesin evine örgütlerine gideceğiz, herkesi kucaklayacağız… Adayımızı Cumhuriyet Halk Partililer de kucaklayacak… Trabzon’da CHP ile birlikte zafer yaşayacağız…