Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasında son yıllarda Türkiye Futbol Federasyonunun, Süper Lig sezonunun adına Türk futbolunun önemli isimlerini verdiğini hatırlatarak “Türkiye'de hâlen futbolun beşiği olan Trabzon bu uygulamanın dışında tutulamaz.“ dedi. 

Örs, konuşmasına şöyle devam etti :“Daha önce Süleyman Seba, Metin Oktay, İlhan Cavcav ve Lefter Küçükandonyadis isimlerinin futbol sezonlarına verilmesi doğru ve güzel bir uygulamadır. Türkiye'de hâlen futbolun beşiği olan Trabzon bu uygulamanın dışında tutulamaz. 2019-2020 Süper Lig sezonuna da Trabzon Sporumuzun efsane kaptanı, aynı zamanda millî futbolcumuz Cemil Usta -namıdiğer Dozer Cemil- adının verilmesi talebimizi buradan Türkiye Futbol Federasyonuna iletiyorum.” dedi. 

Örs TBMM’deki konuşmasında Cemil Usta’nın Türk Futbol tarihine geçen sözlerine atıfta bulunarak “2019-2020 Süper Lig sezonu ‘Ben Trabzon Sporun kaptanlığını yaptım, başka kulüplere gidip başka kaptanların arkasında maçlara çıkmak bana yakışmaz.’ diyerek aidiyet duygusuyla Türk futboluna örnek olan Cemil Usta'ya atfedilmelidir.” dedi.
Örs konuşmasının sonunda Trabzonspor’un şampiyonluğuna sözü getirerek “Cemil Usta ya da namıdiğer Dozer Cemil sezonunda Trabzon Sporumuza şampiyonluk başka yakışır diyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.” dedi.