Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden milletvekilliği için istifa eden İbrahim Kul, bugün AK Parti Trabzon il Binasında aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştirdi.

Uzun yıllar devlette hizmet eden köy hizmetlerinde şantiye şefliği yapan, şube müdürlüğü görevlerini ifa eden ardından Köy Hizmetleri  il müdürülüğünde müdür olarak Trabzon’un kırsal alanlarına hizmetlerini planlayan Kul, özel idareler kalkmadan önce de Trabzon İl Özel İdare’de Genel Sekreterlik görevinde bulunmuştu.

 Kul, Trabzon’un Büyükşehir olmasından sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi.  Pratik düşüncesi proje bazında üretkenliği kırsal alanda tanınmışlığı ile Trabzon’un en başarılı bürokratları arasında yer alan Kul aday adaylığı başvurusunun ardından yapmış olduğu açıklamada “Ben Trabzon’un kırsalını, köyünü mezrasını en iyi bilen kişilerden biri olduğumu biliyorum.  Özel idare kapandıktan sonra Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptım. Bir bilgi birikimimiz var. Bu bilgi birikimimizi Trabzon halkına iletmek istiyorum.  Ben bu davanın bir eriyim. Milletimize hizmet etmekten her zaman haz duymuşumdur.” İfadelerini kullandı.

YENİ TÜRKİYE’NİN STARTI VERİLMİŞTİR

Önümüzde çok önemli günlerin olduğunu belirten Kul  “2 aylık süreç içersinde yeni bir seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızı, yeni milletvekillerimizi seçeceğiz.” dedi. AK Parti Milletvekili Aday Adayı İbrahim Kul Türkiye’nin 25 Haziran’a yeni bir ruhla başlayacağını belirterek, “İşte bu yeni ruh dünyayı yöneten 5 büyük ülkeyi ürkütmektedir. O nedenle Türkiye’nin önüne her türlü tuzak kurulmaktadır. Ama Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan bu oyunu bozacak yeni Türkiye dünyaya imzasın ı atacak.” dedi.

İBRAHİM KUL KİMDİR?

1965 yılında Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu Çarşıbaşı'nda Ortaokul ve Lise eğitimini Trabzon'da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden 1986 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Meslek hayatına 26.01.1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma Daire Başkanlığında Mühendis olarak başladı. 09.11.1987 tarihinde Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğüne Şantiye Mühendisi olarak atandı. 16.08.1991 tarihinde ise kurum değiştirerek Trabzon Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi ve şantiye mühendisi olarak çalışmaya başladı. Köy hizmetleri il müdürü olarak atandığı 14.05.2003 tarihine kadar yol şube müdürlüğü emrinde Trabzon kırsalında bir çok projeye imza attı. 1995 yılında kırsal alanda asfaltlama çalışmaları başlayınca asfalt şantiye şefi olarak görev yapmaya başladı.

14.05.2003-16.03.2005 yılları arasında Trabzon Köy Hizmetlerinde İl Müdürü olarak görev yaptı. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılması üzerine, 2005 yılında yeni kurulan Trabzon İl Özel İdaresine Genel Sekreter olarak atandı ve bu görevini 30.03.2014 tarihine kadar aralıksız olarak sürdürdü. bu süre içerisinde özellikle KÖYDES projesinde Trabzon kırsalında başarılı çalışmalarda bulundu.Ayrıca tarihi eserlerin restorasyonunda ilimizde MOBESE sisteminin kurulmasında ve kırsal alanda çöp toplama işlerinin başlaması projeleri gibi projeleri başarı ile yürüttü.

6360 Sayılı Kanunla İl Özel İdarelerinin kapatılıp 30 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması üzerine, 2014 yılında kurulan Trabzon Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter Yardımcısı görevinden ayrılarak AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur.

Bugüne kadar yaptığı görevlerin yanı sıra; 17. Milli Eğitim Şura Üyeliği, 10. Kalkınma Planı Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyon Üyeliği, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanlıkları, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir Organize Sanayi Siteleri yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulunmuştur.