AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Başkan Adayı Sağıroğlu dün akşamda Sancak Mahallesi’ndeki siteleri ziyaret ederek, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için destek istedi. Gittiği ziyaretlerde vatandaşlara projeleri hakkında bilgiler veren Sağıroğlu, “Yeni dönemde hedeflediğimiz projelerimizle birlikte hem istihdam alanları oluşturacağız hem de en büyük eksiklerimizden
bir tanesi olan sosyal donatı alanları oluşturarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. Ülkemizin başına ne geldiyse yap, yık bozlardan geldi diyen Sağıroğlu, “İki dönem muhalefetten belediye başkanlığı görevi yaptım, bir dönemde iktidar olan partimizden. Alt yapı olmadan ne yaparsanız yapın başarılı olma şansınız yok. Göreve geldiğimizde ilçemizin nüfusu 8 binlerdeydi. Bugün bu sayı 40 bini geçti ve büyükşehir yasasıyla birlikte hizmet alanımızda bir hayli genişledi. 4 mahalleye hizmet ederken, bu sayıda 25 oldu. Eskiden belediyelerin görevleri yol, su elektrikti bunları çözdün mü işlem tamamlanırdı. İktidarımız döneminde ülkemiz büyük bir gelişme kat ederek yeniliklerle tanıştı. Bu hizmetler artık asli görev haline gelerek hem güzellik hem de sosyal belediyecilikle yenilikler ortaya koyulmaya başlandı. Biz hep söyledik, ilçemizde her türlü hizmeti yaptık ancak mega proje ve sosyal belediyecilik anlamında bir hizmet yapamadık. Bu bir özeleştiridir. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, kendinizi de eleştirebilmelisiniz. Biz yaptıklarımıza yaptık, yapamadıklarımızı da yapamadık diyoruz. Sırf eleştiri olsun diye yaptıklarımızı yok saymakta haksızlıktır. Biz ne yaptık geçtiğimiz dönem mega projelerimiz olarak adlandırdığımız projelerin alt yapısını oluşturduk.

Sadece kent meydanı için 15 Milyon kamulaştırma yaptık. Sosyal donatı alanlarından oluşacak sahil dolgu projemizin iznini İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun destekleri ile birlikte başardık. 15 Temmuz Millet Kıraathanesi ve Restoranını yapacağımız uçağımızın projesini hazırladık. Sihirli sokak ve millet bahçesi projelerimizi de hayata geçirdiğimiz zaman ilçemizin çehresi değişecek. Bu büyük projelerimizin yanında sosyal belediyecilik anlamında da her nesile hitap edecek projelerimiz beyannamemizde var. Projelerimizi sizlere saymakla bitiremeyiz. Bu projelerimizi hayata geçirmek içinde sizlerin güçlü desteğine ihtiyacımız var. Kendimize yüzde 70 gibi bir oy oranı belirleyerek yola çıktık. Bu oy oranını yakaladığımız zaman, sandıktan güçlü çıkar ve bu hizmetlerimizi de çok daha kolay ilçemize kazandırabiliriz. Vatandaşlarımızdan bu bağlamda Yomra’mız için destek istiyoruz. İşimiz hizmet, gücümüz millet” diye konuştu.