61SAAT HABER SERVİSİ - 
Trabzon Valiliğinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuşan Bakan Yardımcısı Erdil,  “iki yıldan bu yana devam eden İZDES projesi çalışmalarıyla, “Bakanlığın taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, Merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, Sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek, Merkezdeki politika ve önerileri taşrada izlemek ve Valiliklerdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak” amaçlanmaktadır.
Bu plan çerçevesinde Bakan Yardımcıları başkanlığında 9’ar kişilik heyetlerle tüm illerimize çalışma ziyaretleri yapılmaktadır. Bugün de ilinize gelmiş bulunmaktayız” dedi. 

TRABZON’DA YAPILAN TOPLANTIDA… 
Trabzon’da yapılan toplantıda öncelikle güvenlik yönetimi ile ilgili konuları detaylı şekilde ele aldıklarını kaydeden Erdil, “Bu coğrafyada yaşamış olmamız ve tarihi müktesebatımız Türkiye’ye hem yerel, hem de global sistem içerisinde daha güçlü ve etkin olmaya zorlamaktadır.

Uzun yıllardır üç bir tarafı ateş çemberi ile kuşatılmış durumda olan Türkiye, global güçlerin kendisine yönelik tehditlerine karşı kendini korumak için daha etkin bir güvenlik anlayışı ile yönetilmek zorundadır.

İçişleri Bakanlığı son üç yılda uyguladığı etkin güvenlik yönetimi ile özellikle terörle mücadelede yüksek bir başarı elde etmiştir.
Bu başarının devam etmesi, kurulan mekanizmaların korunması ve sürdürülmesi ile mümkündür. 

Türkiye, terör ve terörizmle yıllardır mücadele içerisindedir ve bu mücadelede çok bedel ödemiştir. 
Bundan sonra geriye dönülmesi mümkün değildir. 

Türkiye; bölgesinde güven ve istikrarı sağlamak için, risk alarak, özgür ve egemen bir irade ile çeşitli alanlarda tedbirler almaktadır. 
Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde artık bölgesinde politika ve strateji belirleyen bir ülke haline gelmiştir. 

Afrin, Zeytindalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla, güneyimizdeki kara sınır bölgesinde iç güvenliğini tehdit eden unsurların bertaraf edilmesini amaçlayan Türkiye, aynı şekilde deniz suları bölgesindeki tehditleri de ortadan kaldırma amacındadır.
Son yapılan Libya anlaşması ile ülkemizi Antalya körfezine sıkıştırmaya çalışanların oyunu bozulmuştur.

Ülkemizin hem karada hem denizde uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanma mücadelesi tavizsiz devam ettirilerek, bölgede ekonomik ve güven istikrarı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

İLK DEFA 500’LÜ RAKAMLARA DÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu4nun yüksek enerjisinin yaratığı azimle ülkenin iç güvenliğini tehdit eden terör, göç ve uyşutrucu alanlarında topyekün mücadele konseptinin başarılı bir süreci ortaya çıkardığına dikkat çeken Erdil, “PKK'nın kış üslenmesini engellemek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla  başlatılan “KIRAN” operasyonları devam etmektedir. 

“Terörü bitirme” stratejisiyle örgütün gerileme süreci hızla devam ederek, yurt içi PKK üyesi terörist sayısı ilk defa 500’lü rakamlara düşmüştür.
Terör örgütünün eylem kapasitesi son iki yılda yarı yarıya azalmıştır.

2016 yılından bugüne kadar ikna çalışmaları sonucu 570 terörist örgütten ayrılırken,  operasyonlar sonucu teslim olan PKK/KCK üyesi terörist sayısı 1.104 olmuştur.

İçişleri Bakanlığı, bir yandan terörist unsurlarla sahada kararlı ve amansız biçimde bir mücadele yürütürken, diğer yandan sosyal, ekonomik ve idari tedbirlerle vatandaşlarımızın terörden kaynaklı sorunlarını da çözmektedir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağlanan huzur ve güven ortamının yatırım, istihdam ve turizme olumlu yansımaları olmaktadır.

Terörist sayısı azaldıkça, turist sayısı artmaktadır. 2015 yılı baz alındığında; terörist sayısında yüzde 78,61 azalma, turizmde ise yüzde 141,52 oranında artış meydana gelmiştir” dedi. 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Bakan Yardımcısı Erdil, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı, “toplumun tüm kesimleriyle doğrudan temas kurarak, onların müracaat etmelerini beklemeden, vatandaşların istek öneri ve şikayetlerinin değerlendirilmesi” programı düzenli biçimde yürütülmektedir.

Bugün de İZDES heyeti olarak, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve iş insanlarının katılımıyla il ekonomik koordinasyon toplantıları yapacağız.

Bu toplantılarda, “Terörle mücadele, emniyet, asayiş, trafik, okul güvenliği, uyuşturucu ile mücadele, kent güvenliği” gibi konularda bakanlığın uygulamaları hakkında görüş-alışverişinde bulunulmakta, aynı zamanda valiliklerin iletişim ve işbirliği kapasitesi de değerlendirilmektedir.

Program uyarınca bugün ayrıca şehit yakınları ve gazilerimiz ziyaret edilecek, ayrıca esnaf ziyaretleri de yapılarak, sorunlarını dinleyip, talep ve önerileri alınacak.

Bu değerlendirmeler ve ziyaretler ışığında ilin genel profili çıkarılarak, bir değerlendirme raporu oluşturulmakta ve Bakanlık merkezine iletilmektedir. Bakanlığımızın merkez ve taşra yönetim politikaları ve stratejileri bu raporlar doğrultusunda uygulanmaktadır.

Hedefimiz vatandaş memnuniyetini arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir”