Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyken, İçişleri Bakanı olarak atanan AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ilk yurt dışı ziyaretini ABD’ye yapacak. İçişleri Bakanı Soylu, ABD’den 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’in iadesi için temaslarda bulunacak.
Bakan Soylu’nun, ABD ziyaretini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.  FETÖ ile ilgili çalışmaların hukuk çerçevesi içinde sürdüğünü vurgulayan Erdoğan,
"Bu terör, darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nden şu anda bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde Amerika Birleşik Devletleri'ne hatta Adalet Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mız birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır15 Temmuz'dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nden şu anda bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde Amerika Birleşik Devletleri'ne hatta Adalet Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mız birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır” dedi.