61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük programı çerçevesinde bugün Trabzon’a geldi.

2 günde 8 ilçede miting yapacak olan Bakan Soylu, bugün ilk olarak gençlerle buluştu. AK Parti Gençlik Kollarının organizasyonuna yaklaşık bin civarında öğrenci, teşkilat mensubu genç katıldı. 

Bakan Soylu, salona girdiği andan itibaren ilgi oluşurken, yaklaşık 20 adımlık mesafeyi ancak yarım saatte gidebildi. 

Programa Bakan Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları katıldı.

BAKAN SOYLU: 'ZORLUOĞLU, TRABZON'DA BÜYÜK HİZMETLER ORTAYA KOYACAK'
Programda son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Bakan Soylu, özetle şu şekilde konuştu: 

-    Büyükşehir belediye başkan adayımız var. Ben onu uzun yıllardır tanıyorum. Murat Zorluoğlu Başkanımız yerini bulmuştur Allah’ın izniyle.. Göreceksiniz Trabzon’da büyük hizmetler ortaya koyacak. Milletin emrinde olmanın nasıl olduğunu gösterecek. Ben hikaye yazmıyorum.
-    Elazığ’da onu oradan alıp Van’a görevlendirdiğimizde, “Elazığlar bize niye bu kötülüğü yaptınız” diye sitem ettiklerini biliyorum. Van’da o zor coğrafyada hangi adımları attığını o gönül bağını nasıl kurduğunu, dünyanın en çok güneş alan memleketlerinden birisi olan orada nasıl bir aydınlık oluşturduğunu bildiğim için söylüyorum.
-    Bu bir bayrak yarışıdır. Belediye başkanımız şimdi görevi Murat Zorluoğlu’na veriyor. Trabzon sadece Türkiye’nin değil bölge coğrafyamızın herkesin yaşamak istediği, herkesin içerisinde olmak istediği şehir olacak. Buraya üniversiteye gelenlerin buraya ziyarete gelenlerin, buraya tabiatımıza güzelliklerimize gelenlerin herkesin yaşamak istediği..
-    İyi bir kadro var. Ahmet Metni Genç.. Hem şahidiz, hem de ifade etmek istiyorum yaptıkları ile ortaya koydukları ile heyecan duyuyoruz. Hep birlikte bu adımları birlikte atacağız. Bu sınavı iyi vereceğiz. Önümüzdeki 5 yıl sınavı iyi verilecek. Trabzon benim ülkemin ve bölge coğrafyamın en nadide şehri olacak. -

BAKAN SOYLU, 'SİYASET POLİTİK BİR DURUŞ GEREKTİRİR'
-Siyaset politik bir duruş gerektirir. Hangi kesime, ülkenizin geleceğine, dünyadaki gelişen dış politika anlayışına haksızlıklara, usulsüzlüklere ve sürekli dünyayı bir tarafa itmeye çalışanlara karşı nasıl duruş göstereceğinizi siyaset belirler. 
- Aslında bu karakter, ülkemizin yarınlarımızın dünyanın, kendi adına gelişimine etki koyar. 
- Dünyayı iyi tanımanız, tarihi iyi bilmeniz coğrafyanızın özelliklerini ülkenizin fırsatlarını avantajlarını dezavantajlarını iyi bilmeniz gerekir. Biz alelade bir coğrafyada yaşamıyoruz. Biz Norveç, İsveç, Güney Kore, Japonya, Almanya değiliz. Herkesin gözü olduğu siyaset adına kararlı duruş adına bir fikir ortaya koymamız lazım gelen dünyanın en kıymetli toprağında en kıymetli vatanında yaşıyoruz. 
- Bu coğrafya zayıflığı, tembelliği kabul etmez. 
- Bu coğrafya başarıyı, kararlı duruşu, çok çalışmayı bizim belki de en büyük zenginliğimiz olan medeniyetimizi bütün dünyaya anlatmayı tembih eder ve öğretir. 
- Biz millet olarak da ülke olarak da inanç olarak, gelenek olarak da dünyada ki ülkelerden, düşüncelerden çok farklı misyon yüklüyüz. Bizim medeniyetimiz tarif edilirken iyilik medeniyet diye tarif edilir. Merhametin, vicdanın, ortak aklın, istişarenin, komşuluğun, birlikte yaşamanın aynı zamanda adanmışlığın birileri için fedakarlığın, yüz yıllardır örneğini bütün dünyaya göstermiş bir coğrafyayız.
-    Bugün ortaya koyulan hedeflenen süreç çok farklı bir noktada.. 
-    Zigana tüneli durmuştu. Şimdi yüzde 55’i tamamlandı. 
-    Sayın Cumhurbaşkanımızın söz ve icraatını gerçekleştirdiği Şenol Güneş Spor Kompleksinin tamamlanması acaba nasıl olacak diye bizim şehrimizin gündemini kaplamıştı. 
-    Daha bir çok adım.. Belki de bu şehri hakikaten kendi bölgesinde, hatta Türkiye’de en önemli üretim merkezlerinden biri haline getirecek Yatırım Adası bir hayaldi.. 
-    Yine dünyanın son teknolojik araçlarıyla aletleriyle donatılmış bir şehir hastanesi, sadece Trabzon’a değil Gürcistan’dan, Ukrayna’ya kadar etrafımızda bütün coğrafyada bir çekim merkezi oluşturacak Şehir Hastanesi acaba ne olacağın karşılığıydı.. 
-    Şehrimizi başka coğrafyalarla bütünleştirecek, ticaret yolu, turizm yolu, aynı zamanda gönül yolu olacak bir yolculuğu rayına, yoluna sokabilme şansına sahip olabilirseniz politik duruşun karşılığı olur. 

BAKAN SOYLU: BENDE TRABZON’DA 1 YIL OKUDUM
KEŞKE BİZİM DÖNEMİMİZDE DE OLSAYDI

-    Sadece söz değil bunu icraatla, eylemle, fiille donatırsanız ancak hep birlikte mutlu oluruz. 
-    Biraz önce Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu ifade ettiler. Dediler gençlerle ilgili şunu ortaya koyacağım. Ne güzel reaksiyon verdiniz. Demek yapılması lazım, demek ki ortaya koyulması lazım. Demek ki gençlerimizin üniversiteye giderken, spor yapmaya giderken arkadaşına giderken toplu ulaşım araçlarından indirimli bir şekilde yararlanması söz konusuyla bunun gerçekleştirilmesi lazımmış.. huzurunuzda bu meseleyi görüp burada bu sabah bizi de heyecanlandıran, bende Trabzon’da 1 yıl okudum. Keşke bizim dönemimizde de öyle olsaydı. Keşke bizim dönemimizde de Murat başkan gibi başkan bu meseleye dokunuyor olabilseydi..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da katıldığı programda yaklaşık 20 adımlık mesafeyi ancak yarım saatte gidebildi.

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
-    (Zorluoğlu’na teşekkür eden Bakan Soylu,) Çok uzun zamandır siyasette duymak istediklerimizi, halkımızın günlük yaşantısına dokunabilecek hadiseyi çok güzel şekilde anlattı. 
-    Gençlik merkezi. Ben bir tane söyledim 10 tanesini kendi tamamladı. Spor yapabileceği, müzik dinleyebileceği… Kendi aklıyla kendi ufkuyla Türkiye’nin en etkin, en güzel, herkesin hayranlıkla bunlar yapılıyor dediği gençlik merkezi ve kültür merkezini sizlere kazandıracaktır. 

AHMET METİN GENÇ’İN MAĞMAT BOĞAZINDAKİ YAŞADIĞI HEYECANI… 
-    Ahmet Metin ağabeyiniz anlattı. Ben onun Mağmat Boğazında hangi heyecanı taşıdığını bilenlerden bir tanesiyim. Bir taraftan akvaryum yaparken, iki tarafı bir birine buluşturup geleceği ve geçmişi kucaklaştırmada iradesini ancak hissederseniz yaparsınız. Yine şehrimin hizmet binalarını en güzel şekilde yapmam gerek diyerek Kaymakamlık, Belediye Binası, benim şehrimin insanları hezimet almaya geldiğinde en modern, etkin binalar içinde, ama şehrimizin kültürünü yaşatan, ifade eden bir donanım içinde sağlamasını gerçekleştirmek yine hissetmekle olur. 
-    Ben bilirim ben yaparım ile dünyada hiçbir meslek icra edilmez. 
-    Hepimiz bir anne babadan olduk. Sizler bizler, farklı değiliz. Üstünlüklerimiz yok

-    Çok genç yaşlarda siyasetin içine girdi. Türkiye’nin bu noktası siyaset yaparken bizim için hayalin ötesindeydi. Türkiye hayalin ötesinde olan bir anlayışın içine girdi. 
-    Büyük mücadele veriyoruz. Ülkemizin birliği için, bütünlüğü için. Bazen bana çok kızıyorlar. Çok sert konuşuyorsun diye.. çok sert konuşmak mizacımda yok. İş yapmak, işimizi takip etmek, memlekete hasretle bağlı olmak mizacımızda var.. 
-    Çocuklarımızı uyuşturucu ile avlamaya çalışanlara, “Buyurun avlayın mı” diyeceğiz. 
-    2015 yılında uyuşturucudan direkt ölenlerin sayısı 560’dı.. 2016 920, 2017 yılında 941.. Cumhurbaşkanımıza koştuk. Talimat verdi her şeyi yapacaksınız. Aralık ayı haricinde 2018’de 491.. 
-    Tarihimizin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yaptık. 7 ton esrar, geçen yıl toplam bin 10 kilo yakaladık bu yılın başında bin 600 kilo yakaladık.. 
-    Terörle mücadele ediyoruz. Bu dağlarda 15 bin terörist vardı. Bugün 700 terörist kaldı. Avucumuzun içinde merak etmeyin. 
-    Gençlerimizi geleceğimizi ekonomimiz büyümemizi engellemeye çalışan kim varsa, hızlı trenden daha fazla üzerine gideriz. 
-    Darbelerle, ekonomik saldırılarla, krizlerle, bir annenin iki evladının bir birine pusu kurduğu, sağcı ve solcu diye bir birini öldürmeye çalıştığı günlerde büyüdük. 

OKULA GİDİYORDUM, ACABA BİRİLERİ EVİMİZİN
BODRUMUNA BOMBA KOYDU MU ENDİŞESİ… 

-    İlkokula gidiyordum. 4, 5… 3 katlı evimiz vardı. Aile binamızdı. Hayatımda hiçbir gün o evin bodrumuna girmeden yukarı çıkmadım. Hep birileri acaba evimizin bodrumuna bomba koydu mu diye endişeyle yaşadık. Böyle bir Türkiye tablosunda yaşadık. Babamızdan ailemizden dolayı acaba kimse bize pusu kurar mı diye.. 
-    Allah’a şükürler olsun.. bu kasedin başa sarılmasına ve gençlerimizin geleceğinin hayatını kararmasına müsaade etmeyeceğiz. 

32 GENÇ MECLİS ÜYESİ ADAYLIĞI… 
Programda ilk olarak AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali konutu. Küçükali, “Yine bir seçim dönemine girdik. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde üstümüze düşen sorumluluğun bilincinde bütün Trabzon’u karış karış dolaşıp ulaşılmadık genç  bırakmayacağız. 
Trabzon’da meclis üyeliği adaylığında 32 genç kardeşimiz var. Bunların 6’sı Büyükşehir adayı…” dedi. 

GENÇ: 2019’DA 19 YAPACAĞIZ
Ortahisar Belediye Başkanı ve yeni dönemde yeniden AK Parti’den aday olan Ahmet Metin Genç ise, “5 yıllık görev sürem zarfında, ne zaman Ankara’ya gitmişsem, hangi projem olursa olsun, Trabzon’umuza hizmet için bütün projelerimize ilenden geldiğinden fazlasıyla destek olan İçişleri Bakanımıza bir kez de belediyim adına ve şehrim adına teşekkür ediyorum. 

2019’da 19 yapacağız. 18 artı 1… 
Hep beraber il teşkilatımızın önderliğinde ipi göğüsleyeceğiz ve 31 Mart’ta zafere ulaşacağız. 
Gençlik Kollarımızın bu heyecanı ile beraber bu güzel etkinliği ile beraber aynı şekilde gözlemlediğimiz kadın kollarımızın aynı azmi ve kararlılığı ile durmak yok yola devam… “ 

ZORLUOĞLU: PROJELERİ DÜN AKŞAM MASAYA YATIRDIK
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, “8 Aralık tarihi itibariyle Trabzon’da alana indik. Toplumun tüm kesimleri ile iletişim halindeyiz. Şehrimizin sorunları hakkında meseleleri hakkında ayrıntılı değerlendirme yaptık. Bir taraftan kendimizi şehrimize anlatmaya tanıtmaya gayret gösterdik. 
Tespit ettiğimiz sorunlara ilişkin olarak çözüm önerilerini, projelerimizi büyük oranda tamamladık. Dün akşamda milletvekillerimiz ve partimizin yetkilileri ile masaya yatırdık ve son şeklini verdik. Kısa sürede şehrimizde heyecan yaratacağına inandığımız projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız. 

DOLMUŞLARDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İNDİRİM VAADİ
Üniversite gençliğinin vize ve final sınavları öncesinde sabaha kadar açık, ders çalışacakları ortamın olmadığını öğrendik. Sizlere 24 saat esasına açık, çay kahve ikramı da olacak bu tür mekanları hazırlayacağız. 
Trabzon Üniversite öğrencilerine toplu taşımada indirim yapılmayan şehirlerden bir tanesi. Ben Proje kitapçığına da koyacağımı ki kendimi bağlayayım. Seçildiğimizde Trabzon’da üniversite öğrencileri sadece belediye otobüslerinde değil, dolmuşlarda da indirimli olacak. 

SPOR SAHALARINA ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK
Ortak mekanlarda parklarda bahçelerde ücretsiz internet çok daha yaygın şekilde gençlerin hizmetine sunulacak. 
Spora destek vereceğiz. Sizlerin spor tesislerinden dha fazla faydalanmanız için ulaşım meseleleri, sahalara ulaştırabilecek ücretsiz bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. 
Biz gayretle çalışıyoruz. Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. İnşallah el birliği ile gönül gönüle omuz omuza çalışarak her eve her gönülle girerek 31 Mart partimiz  ve bizler için yeni bir zaferin tarihi olacaktır” dedi.

CORA: TBMM’DE 20- 30 YAŞ ARASI ÇOK GENÇ VAR
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Seçilme yaşı 30’du, ben 29 yaşında milletvekili adayı olmuştum. Dha sonra 25’e ardından 18’e indirildi. Şuanda TBMM’de 20 ile 30 yaş arasında çok genç milletvekilimiz var. Siyasete duyarlı olalım, bu ülke yönetiminde söz sahibi olalım. Demokrasi şölenimizin gerçekleşeceği 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize, milletimize partimize demokrasimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Revi, gençleri sandığa gitmelerini ve çevrelerindeki arkadaşlarını da yönlendirmelerini istedi…

Ayrıntılar geliyor...