61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu akşam Trabzon’da bir otelde şehit aileleri ile buluştu. Bin kişinin üzerinde katılımın olduğu yemekte açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Ülkemizde İslam aleminde birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı aydayız. Ramazan ayını huzurlu geçiriyoruz. Bu güzel organizasyona teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah’u Teala kıldığımız namazları ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin” dedi.
    
BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bu vatan için şehit olan aziz şehitlerimizin bize emaneti olan bir büyük acı ve bir büyük gurura omuz verdiğimiz, bizim ortak olmaya çalıştığımız çok kıymetli şehit ailelerimiz, yaşanabileceklerin en büyüğünü elde eden gazilerimiz, çok kıymetli hemşehrilerim öncelikle sizlerle bu güzel iftar sofrasında buluşmaktan dolayı çok mutluyum. Allah’a şükrediyor ve tuttuğumuz oruçları yüce katında kabul etmesini niyaz ediyor hepinizi sevgiyle saygıyla ve en derin hürmetlerimle selamlıyorum.” dedi.

BURADA SADECE ORUÇ AÇMIYORUZ
Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her birimiz bir yerdeyiz. Biz bize verilen emanetin ne olduğunu biliyoruz. Bu emanetin bu topraklarda ne büyük sorumlulukta olduğumuzu biliyoruz. Bu ülkeye yapılmak istenenlere karşı birbirimizi, anne baba sevgimizi, komşu hassasiyetimizi, dinimizi, inancımızı, milliyetimizi ve tüm değerlerimizi unutmadığımızı bu sofraya oturarak bir kez daha hatırladık. Bu sofraların etrafında sadece oruç açmıyoruz. Yaptığımız ibadetlerin kalbimize ne verdiğimi gönlümüze ne ortaya koyduğunu ve bizim birbirimizden ayrılmadığımızı ifade etmeye çalışıyoruz.”



EVLATLARIMIZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR
Soylu, “Savunulması zor bir coğrafyadayız. Her türlü musibetin başa bela edilmek istendiği yerdeyiz. O kadar bereketli ve o kadar güzel bir coğrafyadayız. Bunu da biliyoruz. Şimdi gelirken biz burada oruçlarımızı açıyoruz ama bizim evlatlarımız teröristi etkisiz hale getirdiklerini söylediler. Özellikle burada bulunan ailelerin kendi duyguları içerisinde yarına rahat adım atabilmelerini temin edebilmek için evlatlarımız büyük bir mücadele veriyor” diye konuştu.

ONLAR CENNETİN EN GÜZEL YERİNDELER
Soylu, şöyle devam etti: “Bu ülke özgürlüğü, bağımsızlığı için her bedeli bu topraklarda ödemiş ve ödemeye de hazır bir asil millettir. Bunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Ocağına ateş düştüğü an bunu hisseden sizler bunu en yüksek derecede biliyorsunuz. Biz inanıyoruz ki onlar bizim şehitlerimizdir. Onların cennetin en güzel köşesindeler. Bu geçici dünyada aslında bir imtihandayız onlar biz belki öldüklerini zannediyoruz ama onlar diridirler ve bizlerle beraberdirler. Hayatımda en zorlandığım anlar bir şehit babası ve annesiyle yüz yüze ya da o şehadet gerçekleştikten sonra telefonda taziye yapma anıdır. Eziliyorum. O büyük anlayış karşısında. Onların söyledikleri her söz beni kişisel olarak nokta haline getiriliyor. Sanki teselli edilecek bizmiş gibi hissediyorum. Anneler kardeşler evlatlar hep beraber adım atarlar. Bu memleketi başkalarından ayıran hasretler vardır. Bu hasretleri hep yaşıyoruz.”



BİRİLER İÇİN KÖTÜ DUALAR ETMEDİK
Soylu, “Biz büyük ve asil bir milletiz. Bunu her noktada gösteriyoruz. Bir ramazan ayı geçirdik. Elleri semaya açtık dua ettik. Birileri için kötülükler için dua etmedik. Kim kem gözle bakarsa Allah onu ıslah etsin diye dua ettik. Her türlü adımı atarız ama her şeye karar veren biz değiliz. Nefes almamızı sağlayan Allah’tır. Yapacak çok daha işimiz var. Birlik ve beraberliğimizi hep birlikte kucaklamalıyız. Bu coğrafyayı birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Kimsenin nefes almasını istemiyorlar. O yüzden güçlü olmak zorundayız. Bize karşı olanların hikaye çizmesini istemiyoruz. Kuvvetli olmalı ve çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

YARINLARA GÜÇLÜ ÇIKMAK İSTİYORUZ
Soylu, şöyle devam etti: “Bu musibetlerden ülkeyi kurtarmak istiyoruz. Yarınlara güçlü bir şekilde adım atmak istiyoruz. Bizden sonraki nesiller terörü yaşamasın. Güçlü bir Türkiye mirası bırakmak istiyoruz. İstenilen size layık olmaktır. Bize yorulmanın üşenmenin yasak olduğunu gözlerinizle ve anlayışınızla anlatıyorsunuz. İnşallah yarın arefe ve ertesi gün bayramı yaşamayı hep birlikte buluşmayı, küslükleri kaldırmayı, kardeşliği hep birlikte daha iyi bir şekilde yükseltmeyi Cenab’ı Allah bu milletimize nasip etsin. Allah sizlerden tekraren razı olsun.”

Öte yandan iftar yemeğine katılanlara binin üzerinde Kur’an-ı Kerim, gül ve lokum hediye edildi.