Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sunulan "trafikte yaya önceliği" kanun teklifinin kabul edilmesinin ve Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde konuyla alakalı düzenlemenin yapılmasının ardından 2019 yılı, İçişleri Bakanlığınca "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmişti.

İçişleri Bakanlığı, şu ana kadar düzenlediği kampanyalar ve reklamlarla konuya azami özeni gösteriyor. Hem yayaların hem de araç sahiplerinin yaya önceliği kuralına alışması ve trafikte gerekli düzenin sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen kampanyalara bir yenisi daha eklendi.

İçişleri Bakanlığı, YouTube'dan yayınladığı video ile konuya farklı bir bakış açısıyla dikkat çekmek istedi. Bu doğrultuda GTA V oyununun içinden alınan görüntülerle bir video oluşturuldu. Oyundaki yapay zekaların trafikteki davranışlarını gösteren sahnelerden oluşan video, yaklaşık 2 dakika uzunluğunda.

Videoda trafikte yaya önceliğinin farklı durumlarda nasıl işlemesi gerektiği eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Konuyla alakalı farklı durumların oyun görevleri şeklinde kurgulandığı videoda araçlar kurallara uyduğunda GTA'nın klasik "görev başarılı" ekranı karşımıza çıkıyor. Son görevde oyunun ana karakterlerinden biri olan Michael'ın kurala uygun hareket etmediği, ardından telefonuna EGM tarafından gönderilen mesaj ile kanun gereği 488 TL para cezasına çarptırıldığı görülüyor.