Baş, yaklaşık 8 yıl önce pastane işletmeciliği yaptığı sırada bir miktar parasını, ekonomik durumu iyi olmayan dostuna borç verdiğini belirtti.

Parayı bir süre sonra geri istediğini, borcunu bir türlü alamayınca mahkemeye başvurduğunu ifade eden Baş, "Elimde kendi el yazısıyla yazılmış kartviziti var. Bununla beraber mahkemeye başvurdum ve o dostumu icraya verdim" dedi.

Baş, dostunun mahkemenin gönderdiği mektupları almadığını ve üzerine hiçbir gayrimenkulün kayıtlı olmadığı belirterek, verdiği borcu alamadığını ve dosyanın arşive kaldırıldığını söyledi.

Kendinin de borçları olduğunu belirten Baş, şunları söyledi:

"Bunları ödeyemeyince ben de icralık oldum. Vaktiyle aldığım bir evim vardı, evimi değerinden daha düşük fiyata sattım ve borçlarımdan kurtuldum. Elimde kalan parayla da bir arkadaşımın adına kredi alarak küçük bir daire aldım. Fakat aldığım evin tapusu üzerine kayıtlı olan arkadaşıma da bir yıldan beri krediyi ödeyemediğim için borçlanıyorum. Ben borcumdan dolayı dairemi satmak zorunda kalıyorum ve sonra bu duruma geliyorum, bu bana evlat acısı gibi ağır gelmeye başladı."

Avukatların da dostunun üzerinde hiç bir gayrimenkul kayıtlı olmadığı için davayı almadığını belirten Baş, devlet büyüklerinden yardım istediğini kaydetti.