Geçtiğimiz yıl Özbekistan’ın başkenti Taşkent ve ikinci büyük kenti Semerkant’ta görüşmeler gerçekleştiren DKİB, bu yılın ilk ziyaretini Romanya ve Macaristan’a yaptı.

Türkiye’nin ihracat ağını geliştirmek için yapılan ziyaretler, B2B görüşmeleri, fuar, firma ve dernek ziyaretlerini kapsıyor. Bu ziyaretlerle Türkiye’nin emeğini daha fazla ülkede görünür kılmak amaçlanıyor.

Romanya Türkiye Büyükelçisi Füsun Aramaz yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye- Romanya arasındaki ticaretin 6 Milyar doların üstünde olduğunu ve 10 Milyar dolar ticaret hacmini hedeflediklerini söyledi. 

DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan da yapılan görüşmede Romanya ile yapılan ticarette Türkiye’ye 1.8 milyar dolar artı kaldığını ve ilerleyen süreçte iki ülke arasındaki ticaretin büyümesini dilediklerini ifade etti. Gürdoğan ayrıca, Romanya’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu ve iki ülke arasında çok daha büyük anlaşmalara imza atmak istediklerinin de altını çizdi.

Görüşmelerde, Romanya İnşaat İşçileri İşverenleri Birliği Başkanı Liviu Sımıon, Türkiye İş Kadınları Birliği Başkanı Birgül Şenyuva, Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Güven Güngör’de yeni iş birliklerinin heyecan verici olduğu ve iki ülke içinde olumlu sonuçlar doğuracağı noktasında görüş bildirdiler.

Romanya ziyaretinin ikinci gününde kurum ve firmalara yerinde ziyaretler gerçekleştirilirken, Türkiye Büyükelçiliği ve Romanya- Türkiye Ticaret Odası da ziyaret edildi. 

Ziyaretlerin ikinci ayağını oluşturan Macaristan’da ise yepyeni iş birliklerinin ilk adımı atılacağı düşünülüyor