61SAAT HABER SERVİSİ - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 16,5-17 TL’lik fndık taban fiyatını 61saat.com’a değerlendi

Hayırlı olsun. Bu fiyatı. Gayet iyi bir fiyat olarak buluyorum. Önemli olan Türkiye’nin fındığının tamanının satılmasıdır. Biz bu yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 
Ancak bir konu beni çok mutlu etti. 
İlk defa bir devlet yetkilisinin Sayın Cumhurbaşkanının fındığa verilen fiyatın yanında fındığa yapılan diğer desteklerin (Alan bazlı destekler ve diğerleri gibi) fiyata hangi oranda katsı sağladığını ve bunların ne için verilmekte olduğunu açıkça ifade etmiş oldular.
Yıllardır biz söylüyorduk kimse anlamak istemiyordu. Bunu Sayın Cumhurbaşkanından duymaktan çok mutlu olduk. 
Şimdi artık fiyat İlan edildi. 
Her ne kadar bizim tercihimiz serbest piyasa ekonomisinden yana olsa da devletimizin aldığı karara saygılıyız. 
İşimizi de buna göre yapacağız. 
Bu yıl ihracatta rekor bekliyoruz. İnşallah fındık ihracatçılarının finansman sorunları ile de özellikle Eximbank kaynaklarının arttırılması hususunda çalışmaları da bekliyoruz.

Rekoltenin bu yıl yüksek değil çok yüksek olduğu herkesin malumudur. Bizim sayımlarımız hala sonuçlanmadı. En son dökülme ihtimallerini de göz önünde. Bulundurarak (Halen böyle bir risk görülnredi) harmana yakın dönemde sonuçlandıracağız. Yüksek rekolteden korkmayalım. Yüksek rekolte her şeyden önce üreticimizin ve ülkemizin menfaatinedir. 
Önemli olan her yıl böyle yüksek rekolteler elde edebilmektir.