Teşkilatı bir takım; mensuplarını ise bu takımın üyeleri olarak gördüğünü ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. İhsan Günaydın uzun zamandır halkın teveccühüyle karşılaşan bu takım üyelerinin kendi içinden altı kişilik güçlü ve yüksek performansla çalışacak yeni bir takım daha çıkarmak için tercihte bulunacağını söyledi. 

Konuşmasına teşkilat mensuplarına kendisi ile ilgili bilgiler vererek başlayan Günaydın, “Teşkilatlarımızın tercihleri sonucunda oluşacak takımın iyi olmasından ilimiz ve ülkemiz olumlu etkilenecektir. Bu nedenle adayları değerlendirirken en kritik iki özgeçmiş özelliğinin eğitim ve deneyim olduğunu ifade etmek isterim.  Maliyeci ve iktisatçı olarak siyasetin bunlar üzerine oturduğunu ve bu alanlardaki bilgilerin uygulama alanının siyaset olduğunu düşünüyorum.  Teorinin uygulamaya aktarılması ile etkin sonuç alınabilir. Aksi halde bedelli tecrübe elde etmekten öteye geçilemez. Yirmibeşyıllık akademik hayatımda hep kamu ekonomisi ve kamu maliyesi konularında araştırma yaptım ve dersler verdim. Nasip olması halinde edindiğim akademik birikimimi insanımızın hayat kalitesini ve ekonomik geleceğini daha iyi yapma yolunda kullanmak istiyorum.  İdari deneyim konusunda ise sekiz buçuk yıllık kurucu rektörlük yaparak her ile üniversite projesinin örnek bir modeli olan bir üniversite kurdum.  Bir insanın geçmişteki iş performansı gelecekteki performansının en güvenilir göstergesidir. Bu kapsamda doğru eğitim, doğru deneyim ve uyumlu kişilik özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi halinde uygun seçimin mümkün olabileceğini ifade etmek isterim” dedi.

Teşkilat mensupları ve seçmenler seçtikleri takımı hep gözetlemeli ve denetlemeli

2000’li yılların başından itibaren gelişmiş dünyada geleneksel yukarıdan aşağı kalkınma politikalarından aşağıdan yukarı yerel ekonomik kalkınma politikalarına geçildiğini, bu kapsamda yerelin güçlendirilmesi ve altı kişilik güçlü bir takımın AK Parti teşkilat mensuplarınca ve seçmenler tarafından belirlenmesinin Trabzon için büyük önem taşıdığını vurgulayan Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü; “Teşkilat mensupları ve seçmenler seçtikleri takımı hep gözetlemeli ve denetlemelidir.  Oluşturulacak altı kişilik takım bir kürek takımı misali her bir elemanı küreğini tüm elemanlarla aynı yönde, aynı anda ve aynı güçle  çekmesi gerekir. Aksi halde sonuç almak mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, oluşturulacak bu takımın elemanları güçlü olmalı ve aynı amaca yönelik olarak kürek çekmelidir. Zira performans her elemanın katkısına bağlıdır.”   

Yerel kalkınmanın merkezi yereldeki kamu-özel işbirliğidir

Trabzon ekonomisine ilişkin olarak dünyadaki anlayış ve uygulama çerçevesinde yakın bir geçmişte geniş bir kabul gören tabana dayalı bir yaklaşım olarak yerel ekonomik kalkınma politikalarının başta temsilciler olmak üzere merkezi idarenin temsilcileri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yerel aktörlerce vakit geçirilmeden uygulanmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Günaydın; “Yerelde özel ve kamu paydaşları arasındaki ortaklığı teşvik eden ve katılımcı bir süreç olan yerel ekonomik kalkınma politikalarının uygulanması ile yerelde yeterli işler oluşturma ve ekonomik faaliyetleri teşvik etme nihai amaçları gerçekleştirilebilir. Yerelde mevcut kaynakların ve potansiyelin yerel aktörlerce harekete geçirilerek ilin ekonomisinin, ticaretinin ve iş imkanlarının geliştirilmesi yoluyla ildeki yaşam kalitesinin artırılması mümkün olacaktır. Bunun olabilmesi için ise, bir beyin takımı oluşturmak suretiyle etkin bir yönetimin sergilenmesi, mevcut kaynakların rasyonel kullanılması ve yereldeki tüm kesimlerin işbirliği içerisinde olması kaçınılmazdır. Yerel ekonomik potansiyeli harekete geçiren, yeni iş imkanları oluşturmak için ekonomiyi teşvik eden, büyümeyi artırmak, işsizlik ve yoksulluğu azaltmak için yapılan sürekli bir faaliyet olan yerelde ekonomik kalkınma için sektör seçimi önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilimizde sanayinin yanı sıra bahsedilmesi gereken sektörler tarım, hayvancılık ve turizmdir. Bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için ise yerelde rutin idari işlerden sıyrılarak beyin fırtınası yapan, özgün projeler üreten ve sahada bizzat uygulayıp sonuç alan bir anlayışa kaymak gerekir. Özel girişim için olumlu bir iş yapma ortamı oluşturulmalı, tarım ve hayvancılıkta süratle kooperatifleşmeye gidilmeli, bilgi ve teknoloji sahaya yansıtılmalı, örnek uygulamalarla üreticilerin maliyetleri düşürülmeli ve verimi artırılmalı, ilde etkin bir turizm stratejisi oluşturularak  ilin marka değeri artırılmalıdır” şeklinde konuştu.