Prof. İhsan Koz İlkokulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gece düzenledi. Geceye öğrenci velilerinin yanı sıra bir çok davetli katıldı. Kadınlar arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen gecenin sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar günü pasta kesilerek kutlandı.
Trabzon Uzunkum Otel de yapılan etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin eşi İlkay Köse’de velileri yalnız bırakmadı.
Gecede konuşan Prof. İhsan Koz İlkokulu Okul Aile Birliği başkanı Tuğba Eratlı “Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olan 8 Mart, en büyük mutlulukların ardındaki kahramanı yüreğinde sınırsız sevgi ve sabır barındıranı, yani kadını anma günüdür” ifadelerini kullandı.
Ülke için kadının önemine ve yaptığı fedakarlıklara değinen Eratlı “Hele de Benim Eşsiz ülkemde kadın,erkeklerle beraber ülkenin var olması için çalışan, gerektiğinde sırtında mermi Taşıyandır. Evlatlarını, eşlerini askere uğurlarken yüreğindeki korkuya rağmen, Onur'u ve gururu yaşayandır.” Şeklinde konuştu.