61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Ordu Milletvekili Trabzon İl Koordinatörü İhsan Şener, olası çok listeli seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Dayatma yok fakat teamüllerimiz var. Seçimlerin tek listeli olmasını arzu ettik ve bunu da ilçe başkanlarını önceden açıklayarak ortaya koyduk’ dedi.

Ak Parti Ordu Milletvekili Trabzon İl Koordinatörü İhsan Şener Trabzon’daki kongre süreci ile ilgili 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Kongre sürecine ilçelerde tek listeli seçimler ile start varan ve şimdiye kadar iki listeli bir seçimin olmadığı Ak Parti’de önümüzdeki günlerde özellikle Ortahisar, Akçaabat ve Araklı, ve  Köprübaşı ilçelerinde karşı listelerin yarışa katılabileceği iddiaları üzerine Trabzon Koordinatörü İhsan Şener önemli açıklamalarda bulundu.

İlk kez bu dönem ilçe başkan adaylarının sonradan açıklandığını ve buradan herkesin bir mana çıkarması gerektiğini belirten Şener ‘Bizim tek liste dayatmamız yoktur. Biz demokrasiyi savunan ve en iyi uygulayan bir partiyiz. Fakat tüm ilçelerimizde, ilçelerimizden de çok sayıda partilinin görüşünü alarak bazı teamüllerde bulunduk ve ilçe başkan adaylarımızı açıkladık. Bunun bir dayatma olarak algılanmasını istemem. Bizim isteğimiz kongrelerin tek listeli olmasıdır. Bunu da adayları açıklayarak ortaya koyduk.

Seçimlerde genel merkeze rağmen karşı listeler çıkarsa belki seçimin sonucunda başarılı olabilirler ki bu çok zor bir ihtimal, fakat ilerleyen süreçte genel merkeze rağmen seçim kazanmanın da sonucu olarak bazı durumlarla karşılaşabilirler.

Şimdi bunları konuşmak istemiyorum, kongrelerimizin temaüller sonucu çıkan adaylarla şölen havasında geçmesini temenni ediyorum. Partimiz kongre süreçlerinden güçlenerek çıkacaktır’ ifadelerini kullandı.