Orjin Kafe'deki organizasyon'a  Türkiye'nin değişik illerinden ve yurtdışından büyük katılım var. Trabzon Büyük Ülkü Derneği'nin koordine ettiği büyük buluşmanın çıkış yeri sosyal paylaşım siteleri.

İnternet üzerinden birbirine ulaşan yüzlerce ülkücü Trabzon'da biraraya gelerek 1980 ihtilali ve öncesi yaşadıklarını yad ediyorlar. Hayati Çizmecioğlu, Ali Yaşar, Mustafa Pehlivan, Serpil Mühürcü, Figen Bozkurt, Tülin Çam, Emine Emirzeoğlu ve Zehra Bulutoğlu'ndan oluşan organizasyon komitesi 3 aylık bir süreçte bu büyük buluşmayı gerçekleştirdi.



KİMLER VAR?

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, MHP Kadın Kolları Başkanı Serpil Mühürcü, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Vursay Altaş, MHP Trabzon Milletvekili adayı Nurcan Yazıcı ve daha birçok çnemli isim organizasyonda hazır bulundu.  Organizasyon 16.00'da son bulacak.



TRABZON BÜYÜK ÜLKÜ DERNEĞİ'NİN TARİHÇESİ
Bu hareket 1968 yılında genç ülkücüler teşkilatı olarak başladı, ilk başkanı Oğuz Ferda Karanis'ti. Daha sonra Emin Altaş başkanlık yaptı. 1974 yılında Büyük Ülkü Derneği adını aldı. İlk Başkanıda Ali Şahin Feyzioğlu idi. 1980 ihtilalinde kapanmıştı. O günden sonra dernek üyeşeri ilk kez biraraya geliyor.