Trabzon'da hafta sonu hareketli saatler yaşanacak. Çünkü Trabzon iki önemli bakana ev sahipliği yapacak. Bakanlardan Trabzon'a ilk gelecek olan milli Savunma Bakanı Prof. Dr. İsmet Yılmaz. Cumartesi günü saat 10.30'da Ak parti Ankara Milletvekili Prof. dr. Cevdet Erdöl ile birlikte Trabzon'a gelecek olan Bakan Yılmaz 11.00'da Trabzon Valiliğini, 11.45'te Trabzon Belediyesini, 12.30'da Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret edip Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile görüşecek.

ÖĞLE YEMEĞİ NİHAT USTA'DA
Öğlen yemeğini Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde Nihat Usta'da yiyeyecek olan Bakan Yılmaz, milletvekili Erdöl ve beraberindekiler saat 14.30'da Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi'nde Ak Parti Trabzon teşkilatları tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katılıp Lider Ülke Türkiye konulu ders verecek. Bakan Yılmaz 15.00'da Ak parti Akçaabat İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen yıllık istişare toplantısına katılacak. Akçaabat sonrası ise Bakan Yılmaz'ın herhangi bir resmi programı gözükmüyor.

PAZAR GÜNÜ BAYRAKTAR'DA GELİYOR
Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın pazar günkü programına  Çevre ve Şehircilik bakanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'da eşlik edecek.

İŞTE BAYRAKTAR VE YILMAZ'IN PAZAR GÜNÜ PROGRAMI
09.15 Hayrat ilçesinde kahvaltı
09.45  Hayrat YİBO'yu ziyaret
10.45  YİBO'da sertifika töreni
11.30  Of ilçesinde Sahil Günbatımı Tesisleri önünde karşılama. Fen Lisesini kazanan öğrencilerle buluşma.
12.00  Of Ali Usta'da öğle yemeği
13.30 Çamburnu Tersanesi'ni ziyaret
14.30 Trabzon Arsin Organize Sanayideki TİSAŞ'ı ziyaret.
18.00'da Trabzonspor Tesislerini ziyaret
20.45 Ankara'ya dönüş

PAZARTESİ AÇILIŞ VAR
Pazartesi Günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi ile tanjant yolu bağlantısının açılışını yapacak. 20 yıldır gündemde olan fakat yapılamayan ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde tamamlanan yolun 3 milyon kamulaştırılmasına 500 bin TL'de yapımına harcandı. 120 metre duble yol eklentileri ile birlikte 800 metreyi buluyor. Yolun hizmete girmesi o bölgede traifği büyük ölçüde rahatlattı.