İki büyükleçiye, Trabzon’un tarihi ve turistlik bölgelerini de gezdirecek olan Malkoç, KYK’nın ‘Kış Hukuk Kampı’ etkinliğinde öğrencilere “Antidemokratik Süreçlerde Hukukçuların Refleksi” konulu bir konuşma yapacak.

Program kapsamında Malkoç ve Büyükelçiler, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek, basın mensuplarıyla da bir araya gelecek.

Malkoç, Ukrayna ve Danimarka Büyükelçilerinin kendini ziyaretinde hiç Trabzon’u görmediklerini söylemesi üzerine, büyükelçileri Trabzon’a davet etti. Büyükelçiler de bu daveti kabul etti. Malkoç, özellikle büyükelçilerden elçiliklerinin turizm uzmanlarını da yanında bulundurmalarını  rica etti. Malkoç, her gittiği ülkede kendini ziyaret eden her büyükelçiye Trabzon’u da tanıtıyor. Son olarak Malkoç, Arabistan Büyükelçisi ile Trabzon’a gelmiştir. Trabzon’un turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu değerlendirilmesi gerektiğini belirten Malkoç, her türlü tanıtıp şehrin menfaatinedir dedi.

Öte yandan Malkoç’un cuma günü 17.30’da büyükelçilerle gazetecileri biraraya getireceği öğrenildi.