İlkadım ilçesinde geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkan olayda, babası yurt dışında çalışan 17 yaşındaki S.D. rahatsızlanınca annesi 38 yaşındaki A.D tarafından hastaneye götürüldü. Burada 8 aylık hamile olduğu ve düşük yaptığı tespit edilen genç kızın durumunu doktorlar polise bildirdi.

S.D. öz dayıları olan 27 yaşındaki V.A. ile 28 yaşındaki O.A.’nın çeşitli zamanlarda kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek, "Bebeğin babası da V. dayımdır" dedi. Bunun üzerine gözaltına alınan V.A. tutuklanırken, O.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BASKI GÖRDÜ

İddiaya göre O.A. ile ağabeyi 35 yaşındaki A.A., genç kıza, şikayetinden vazgeçmesi için baskı yaptı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri tutuklu toplam 3 sanık dün hakimkarşısına çıktı.

Tutuklu sanık V.A., yeğenine elini bile sürmediğini dile getirerek suçlamaları kabul etmedi. O.A. ise bilerek genç kıza bir şey yapmadığını söyleyip, "Böyle bir olay hatırlamıyorum. Kendisini tehdit de etmedim. Cinsel istismarda da bulunmadım" dedi.

Genç kızı tehdit ettiği için tutuksuz yargılanan A.A. ise, "V. tutuklandıktan sonra S.D.’yi doğruyu söylemesi için sıkıştırdım. Ancak hiç bir şekilde tehdit etmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nden gönderilen raporda genç kızın ölü olarak dünyaya getirdiği bebeğin babasının yüzde 99.99 oranda tutuksuz yargılanan O.A. olduğunu belirtti.

AĞLAYARAK ANLATTI, ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmada sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde ifade veren S.D., zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Genç kız ifadesinde, "Tarihlerini tam olarak hatırlamıyorum. Ancak, V. dayım iki kez, O. dayım ise bir kez benimle cinsel ilişkiye girdi.

"BENİM RIZAMLA OLMADI"

Ben çocuğun V. dayımdan olduğunu sandığım için onu söyledim. İlişkiler sırasında da V. sarhoştu. Yattığımız odada kardeşlerim de vardı. O. dayımın tecavüzünde ise evde kimse yoktu. Her ikisinde de korktuğum için bağımadım, karşı koymadım, tepki vermedim. Ancak hiçbirisi benim rızamla olmadı" dedi.

Olayın ardından V.A.’nın tutuklanması üzerine dayıları O.A. ile A.A.’nın kendisini tehdit ettiklerini dile getiren S.D., "V. cezaevine girer veya ceza alırsa mezarını hazırla. Kendini pencereden aşağıya at diyerek beni tehdit ettiler. Ancak şikayetçi değilim" diye konuştu.

Sosyal hizmetler uzmanı ise genç kızın ruh sağlığının yerinde olmadığını belirtirken, anne Ayşe D. ise sanıkların kardeşleri olduğunu dile getirerek şikayetçi olmadığını söyledi.

DAVA DÜŞTÜ

Savunmaların ve ifadelerin ardından Cumhuriyet savcısı genç kız ile öz dayılarının çeşitli zamanlarda cinsel saldırıda bulunduğunu, ancak bunun mağdurenin rızasıyla ya da zorla cinsel ilişki olduğuna dair delil bulunmadığı, sanıkların eylemlerinin S.D.’nin rızası dahilinde cinsel ilişkiye girme suçu kapsamında kaldığını ve bu nedenle açılan davanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de, mağdurenin rızasının olup olmadığının anlaşılamadığını ve şikayetin olmadığını belirterek V.A. ile O.A. hakkında açılan davayı düşürerek, tutuklu yargılanan V.A.’nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme genç kızı tehdit ettikleri gerekçesiyle O.A. ile A.A.’ya ise tehdit suçundan 1’er yıl 8’ay hapis cezasına çarptırdı.