Trabzon - Köprübaşılı Necmiye-Hasan Basri Yazıcı çiftinin kızı Dilara ile Ayşe-Yüksel Kızıltaş çiftinin oğlu Hasan Köln şehrinde düzenlenen muhteşem düğünle hayatlarını birleştirdiler.
Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin yönetim kurulu ve üyelerinin tamamına yakınının hazır bulunduğu düğün törenine iki ailenin akaba, dost ve sevenlerinin yanı sıra Türkiye’den de çok sayıda davetli katılarak genç çiftlerin bu mutluluğunu paylaştılar.
Kur’an-ı Kerim tilaviyle başlayan düğün merasiminin açılış konuşmasını gelinin dedesi Köprübaşılı değerlerden emekli Kilis Müftüsü İlahiyatçı-Yazar Selahattin Yazıcı yaptı. Evlilikle ilgili ayet ve hadislerden örnek vererek kısa bir konuşma yapan Yazıcı, „Doğum, evlenme ve ölüm, insan yaşamının başlıca üç geçiş dönemini oluşturmaktadır. Bugün burada evlatlarımızın aile olabilmeleri için temel taşını ve harcını teşkil eden düğün merasmiyle bir araya geldik. Aile binasını ayakta tutan harçta, sevgi ve saygıdır. Yüce Allah, sizlerin birbirinize olan sevgisini sonsuzluğa kadar daim eylesin“ dedi.
İlahiler ve Türk Sanat Musikisi ile renklenen, ikramlardan servislerin yapılmasına kadar herşeyin kusursuz olduğu düğünde, uzun kuyrukların oluştuğu takı merasimine geçildi. Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği „Köprübaşılı Trabzonspor“ atkı hediyesi davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Takı merasiminin ardından Yazıcı ve Kızıltaş ailesi tebrikleri kabul etti.
Düğün pastasını birlikte kesen Dilara ve Hasan ilk dilimleri birbirlerine ikram ettiler.