TRABZON'DA bir kişini ölümüne 15 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü kursu sahibi Temel E. ve Türkeş Ö. hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Akoluk Mahallesi’nde 7 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Maçka’dan Trabzon İstikametine seyir halinde olan Türkeş Ö. yönetiminde 61 M 1363 plakalı minibüs, Temel E. yönetimindeki 61 EF 816 plakalı araç ile kavşakta çarpıştı. Savcı, müşteki ve şüpheli olduğunu belirttiği Türkeş Ö.’nün ise aracı tedbirsiz ve dikkatsiz kullandığını iddia etti. İki şüpheli Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

TRABZON'DA bir kişini ölümüne 15 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü kursu sahibi Temel E. ve Türkeş Ö. hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KAVŞAKTA ÇARPIŞTILAR

Akoluk Mahallesi’nde 7 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Maçka’dan Trabzon İstikametine seyir halinde olan Türkeş Ö. yönetiminde 61 M 1363 plakalı minibüs, Temel E. yönetimindeki 61 EF 816 plakalı araç ile kavşakta çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybedenken yaralanan 15 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi edildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Maçkalı Cafer Sadık Şahinler’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazanın ardından ifade veren Temel E., sürücü kursu sahibi olduğu ve kuralara uygun araç kullandığını ileri sürdü. Temel E. yolda araç görmediğini söyledi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, 61 EF 816 plakalı araç sürücü Temel E.’nin kavşakta yavaşlamadığını ve geçiş hakkı olan araçlara ilk hakkı vermediği ileri sürdü. Savcı, müşteki ve şüpheli olduğunu belirttiği 61 M 1363 plakalı aracın sürücüsü Türkeş Ö.’nün ise aracı tedbirsiz ve dikkatsiz kullandığını iddia etti.

28 METRE UZAKTA BULUNDU

Trafik kaza tespit tutanağında aracın devrilme noktasından 28 metre uzakta bulunduğu iddianamede yer aldı. Temel E.’nin hızını yavaşlatmadığını ileri süren savcı, iki şüpheli hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma iddiasıyla hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderdi.