Bayram sonrası fiyatlar düşer beklentisiyle Gedikkaya Mahallesi'nde kurulan ikinci el oto pazarına giden vatandaş, otomobil fiyatlarını çok yüksek buldu.

Araç alım satım işiyle uğraşan Savaş Kılıç, pazarda ikinci el piyasasının yaz sezonu dolayısıyla oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Aynı zamanda fındık mevsimi olmasının da pazardaki araç sayısını düşürdüğünü anlatan Kılıç, "Şimdi fındık sezonu. Herkes elindeki aracını işleri nedeniyle kullanıyor. İkinci el aracın azlığı ve yaz mevsimi dolayısıyla araçların fiyatları çok yüksek seyrediyor" diye konuştu.

Karadenizin engebeli arazi olması nedeniyle genellikle Tofaş marka araçların tercih edildiğine dikkati çeken Kılıç, pazarda özellikle Şahin, Doğan ve Kartal gibi araçların daha fazla ilgi görmesi dolayısıyla bu araçların fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

İkinci el araç almak için pazara gelen Mustafa Yılmaz ise sık sık ikinci el araç pazarına geldiğini ve son zamanlarda araç fiyatlarının çok yüksek rakamlarda seyrettiğini ifade etti.

Otomobil pazarındaki bazı ikinci el araçların fiyatları şöyle:

-1995 model Tofaş Şahin S: 7 bin lira

-2005 model Fiat Doblo: 13 bin 500 lira

-1996 model Tofaş Kartal: 7 bin 250 lira

-2010 model Fiat Albea: 21 bin lira

-1994 model Bmw 3.18 : 18 bin lira

-1990 Model Tofaş Şahin: 5 bin 750 lira

-2005 Model Fiat Punto: 25 bin 500 lira