Rize'nin İkizdere ilçesinde İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenen Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı eylemler sürürken, bölgeye çok sayıda yöre halkı dışında eylemciler de geldi.

Öte yandan bugün Sözcü Gazetesinden İsmail Saymaz da bölgeye gelerek yöre halkı ile röportaj yaptı.

ABD’Lİ GAZETECİ İKİZDERE'DE!

New York Times muhabiri bugün gün içerisinde İkizdere'ye gelirken burada yöre halkının bazı kesimlerinin yangına körükle gittiği misali ifadeler kullandı ve konu ile ilgili aktardığı bilgilerde ''Burada hiç oralı olmayan arkadaşlar var, eylemcilere bakın orda olan arkadaşlara bakın. Bunlar Türkiye’nin bana göre eylemleri için her yerde dolanan arkadaşlar. Bu bir geçim kaynağı da olabilir. Şuanda buranın yerlisi bu projeye karşı değil. Bakın orada o arkadaşlar yalnız duruyor, plakalara bakın. Bunların Ankara ve başka plakalar olduğunu görüyoruz. Burada başka bir yöre halkı ise 'Yatırım yapmamız gerekir. Çok çalışmamız lazım. Devletin yaptığı bütün projelerin ben destekçisiyim, devlet bize yanlış yapmaz.' diyor.'' ifadelerini kullanıldı.

Konuyu New York Times için okurlarına aktaran Prickett daha önce Mısır darbesinde ve İŞİD'in Musul'daki saldırılarında, Irak'taki patlamalarda foto muhabiri olarak görev yapmıştı.

New York Times için çalışan ve gittiği yerlerde ülkelerin çıkarına yönelik iyi şeyleri olmayan, hep ülkelerin imajını zedeleyecek fotoğraflar çekmesiyle dikkat çekti.

Gerçekten orada olan biteni ilim adamları bilim adamları ve gerçekten yöre halkının kendisinden dinlemek gerekirken vatandaşlar bazı muhalif gurupların olayı 2. Gezi ayaklanması gibi çabalar olduğunu belirtiyor. 

İkizdere halkının yerel yöneticilerin  buna fırsatı vermemesi isteniyor.