61SAAT HABER SERVİSİ-ÖZEL HABER

Son günlerde kamuoyunda Trabzonspor efsanesinin doğduğu yer olarak bilinen ve amatör takımların futbol oynadığı yer olan Yavuz Selim stadyumunun yıkılarak yerine katlı binalar yapılacağı buranın imara ver ranta açılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. 
Bu açıklamalar üzerine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi iddiaların doğru olmadığını rant, imar veya konut yapımının o bölgede söz konusu olmadığını orada uygulanacak projelerin ranta değil o bölge halkını rahata kavuşturacak projeler olduğunu ifade etti. 

YAVUZ SELİM YIKILMAYACAK"
 

Konu ile ilgili 61saat’e açıklamalarda bulunan Başkan Revi “Seçimler öncesi de tüm futbol bileşenleri ile yaptığımız istişareler sonucunda Yavuz Selim stadyumunun aslına uygun haline getirilip yerinde kalacağını açıklamıştık. Tüm futbol bileşenleri ile beraber bu kararı almıştık.  Yavuz Selim Stadyumu yıkılmayacaktır. Trabzon’da futbolun ve efsanelerin doğduğu yer olarak bilinen bu alan anlamını ve değerini kaybetmeden Trabzonspor’un kalbi olarak yaşayacaktır. “

AVNİ AKER MEYDAN OLACAK

Hüseyin Avni Aker ile ilgili de konuşan Başkan Revi “Biraz öncede söylediğimiz gibi biz o bölgenin rahata kavuşmasını sağlayacak projelerin hayata geçmesini planlıyoruz. Hüseyin Avni Aker Stadyumu ile ilgili yıkım çalışmasını Trabzon Valiliği gerçekleştirecektir. Valilik tarafından konu ile ilgili çalışma başlatılmıştır. Fakat orada önemli bir husus vardır. Hüseyin Avni Aker stadyumunun bir kısmı hatıra olarak yaşatılmak istenmektedir. Bununla ilgili de STK’lar ile fikir alışverişi sürmektedir. Bu karar verildikten sonra yıkım yapılacaktır. Ve o bölge o mahallenin meydanı olacak şekilde büyük bir kültür alanı sosyal alanı yeşil alan olacak şekilde düzenlenecektir. Üzerinde belki bir kültür merkezi ufak da olsa yer alabilir. Haricinde hiç bir yapı olmayacak. Düşünülen yapılar da uygun görülürse yer altına yapılacaktır.