61SAAT HABER SERVİSİ - ERTUĞRUL TOPALOĞLU

CHP-İYİ Parti arasında yerel seçimde işbirliğine yönelik teknik toplantılar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve  CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ittifak görüşmesi yaptı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “İsim gibi konulara girmedik. Hiç isim konuşmadık. İl ve ilçe sayısı verecek durumda değiliz. En kısa zamanda görüşmeler tamamlanacak” dedi.

İYİ Parti ve CHP’nin 2019 yerel seçimleri için ittifak oluşturmasının ardından iki partinin özellikle 9 büyükşehirde işbirliği yapmayı planladığı belirtiliyor. 

Trabzon’un bu 9 şehir arasında yer alıp almadığı hakkında bilgi veren Trabzon İYİ Parti il başkanı Azmi Kuvvetli “genel başkanlar arasında yapılacak olan görüşmelerin neticesi ne olur bilemeyiz, henüz Trabzon için bu durum söz konusu değil. Bir şeyler yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyoruz” açıklamasını yaptı. Kendi adaylarını kendileri açıklayacağını söyleyen Kuvvetli, “ İYİ Parti olarak kendi adayımızı kendimiz bildireceğiz. 26 Kasım Pazartesi günü adayımızı açıklayacağız, bu konu üzerine genel başkanlar bize bir bildiri sunar mı bilemiyoruz” dedi.