Son derece demokratik ve meclis iradesini yansıtan ziyaret AK Partili bazı üyeler tarafından hükümete tepki olarak yorumlandı. Bunun üzerine bazı üyeler gezinin sadece destek amaçlı olduğunu söylerken kimisi de ziyareti savundu.

Trabzon İl Genel Meclisi üyelerin Turup ziyareti meclisin dünkü toplantısında tartışmalara neden oldu. Bazı üyeler gezinin sadece destek amaçlı olduğunu asla bir tepki olmadığını ileri sürerken AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Tosun, Turup’a çıkan ve ‘burada çöp alanı olmaz’ diyen meclis üyelerinin hükümeti protesto edercesine hareket ettiklerini söyledi.

İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Tosun, dünkü toplantıda söz alarak, “Araklı Turup mevkiine yapılan ziyaret Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı bir projeyi Meclis olarak protesto amaçlı gibi geldi bana. Hassas günlerden geçiyoruz. Hükümetimiz bir taraftan PKK ile uğraşırken, diğer taraftan sınır ötesi operasyonu için tezkere çıkarmaya çalışıyor. Ama Meclis, Araklı’da hükümete bir başkaldırış gibi eylemde bulunuyor. Ben de destek verebilirim. Ben de gider piknik yaparım. Ama burada bir tepki var. Meclis üyelerinin beyanatları var. Meclis’in bu tavrını ben hoş karşılamadım” diye konuştu.

Araklı İl Genel Meclisi Üyesi Salih Ergün, “Orada kesinlikle bir tepki de protesto da yoktur. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Öküz altında buzak olmaz. Olsa da yağ ve süt vermez. Bu sadece daha önceden organize ettiğimiz bir gezidir. Turup’u meclis üyesi arkadaşlarımız görsün diye götürdük. Biz çöp alanı için başka bir yer bulunmasını istiyoruz. Orada 700 bin adet çam ağacı var. Yazıktır bu ağaçlara” diye konuştu.

Arsin İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Gürsoy, “Oraya gidişimiz oraya sahip çıkmak içindir. Onun için gittik. Basın nasıl yorumlar ya da yorumladı bilemem. Oraya oturmak için gitmedik” dedi.

Şalpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Hüsnü Kaya, “Turup’la ilgili alınan yanlış bir karar varsa bu yasal yollara başvurularak düzeltilebilir” diye konuştu.

Çarşıbaşı İl Genel Meclisi Üyesi Halil Kul, “Bu sadece Araklı’nın sorunu değildir. Diğer ilçelerin de bir sorunudur. Böyle bir yer sahil bandında yok. Turup’a çöp tesisinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama bu bir isyan ve başkaldırış değildir. Turup’un bir turizm tesisi yapılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın, “Ben o ziyarete katılan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Eğer Trabzon’un yerel parlamentosuysak burada yapılacak herhangi bir yatırımda bizim de söz hakkımız olmalı. Bize de sorulmalı” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın, bazı meclis üyelerinin Turup’un nasıl bir yer olduğunu görmek için bu geziyi tertip ettiklerini belirterek, “1995 yılında buranın tapusu belediyeler birliği tarafından alındı. Orası çöp alanı olarak kullanılıyordu. Ama arkadaşlarımızın gittiği yer değil. Bu alanın 1 km yukarısındaki alan çöp alanı olarak kullanılacak. 2005 yılında burası için karar verildi. Sadece 2 ay önce ses çıkmaya başladı. 7 seneden beri oradaki yerel yöneticiler niçin sustu. İş işten geçti. Turup’la ilgili karar verilmiştir. Bundan geri dönüş yoktur. Bu sadece bir gezidir. Tepki değildir.  Bize düşen bu aşamadan sonra çöp konusunda nasıl bir uygulama yapılabilir, bunu araştırmaktır” biçiminde konuştu.